“Financiën-minister Achaibersing stelt portefeuille niet ter beschikking”

In  media is de indruk gewekt, dat minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning als gevolg van de recente ontwikkelingen zou terugtreden. Gedoeld wordt op de zaak waarin met vervalste betaalopdrachten SRD 40.9 miljoen is overgemaakt van de rekening van de Staat.

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) accentueert de woordvoerder van de president, Alven Roosveld, zaterdagavond 16 juli dat daar geen sprake van is. De woordvoerder benadrukt, dat minister Achaibersing zijn portefeuille niet ter beschikking heeft gesteld.

“Ook vanuit de kant van het staatshoofd is er nimmer aan de bewindsman gevraagd om zijn portefeuille ter beschikking te stellen. Tijdens een zaterdag 16 juli gehouden regeringsraadvergadering heeft de president beklemtoond, dat hij wacht op de resultaten van het onderzoek van het Openbaar Ministerie”, aldus Roosveld.

De woordvoerder stelt dat het staatshoofd het volste vertrouwen heeft in het Openbaar Ministerie als onafhankelijk instituut. De regering Santokhi respecteert de rechtsstaat en zal deze ook waarborgen. “Het staatshoofd heeft verder ook aangegeven alle vertrouwen te hebben in minister Achaibersing. Er is reeds een intern onderzoek gestart op het ministerie van Financiën en Planning. De president is optimistisch en wacht ook de resultaten van dit onderzoek af.”

De regering doet in deze turbulente tijden haar uiterste best om diverse crises het hoofd te bieden. Verder onderstreept de woordvoerder, dat de regering altijd beschikbaar is om informatie te verifiëren.

error: Kopiëren mag niet!