Prakiki School in Paramaribo krijgt opfris verfbeurt van PPG Varossieau

PPG Varossieau-medewerkers en vrijwilligers gaan samen de Prakiki School (zie logo school) aan de Commewijnestraat 29 in Paramaribo opknappen en verfraaien met vrolijke en mooie kleuren.

Deze openbare kleuterschool verkeerde in slechte staat en was onveilig voor de kinderen, de kleuterleidsters en directie. Bij Varossieau Suriname en moederbedrijf PPG staat veiligheid voorop. Daarom hebben zij school eerst gerenoveerd, zo laat het bedrijf weten.

De school kreeg een nieuw dak, een nieuw plafond, een nieuwe toilettengroep en de gang van buiten was helemaal verrot, die werd gesloopt en en vervangen door een nieuwe gang. De volledige renovatie heeft in totaal USD 26.400 gekost. Dit waren dus alleen de renovatiekosten. “We gaan ook de hele school dus opnieuw schilderen en voorzien van nieuwe tafels en stoelen”, schrijft PPG Varossieau in een vrijdag 15 juli uitgebracht persbericht. Het totaal budget voor de Prakikischool is USD 41,560.46, inclusief de renovatiekosten)

Op zaterdag 16 juli van 9 tot 12 uur gaat kunstenaar Fabian de Randamie helpen met het schilderen en ook weer prachtige kindvriendelijke kunstwerken maken met zijn team True Colors. Daarnaast worden de lokalen voorzien van nieuwe en frisse kleuren, een duurzame verflaag. Op zaterdag 23 juli van 9 tot 12 uur wordt deze inspirerende klus voltooid, aldus PPG Varossieau.

Het bedrijf benadrukt, dat niet alleen in Suriname PPG scholen een metamorfose geeft. Wereldwijd voeren zusterbedrijven gemeenschapsprojecten uit waarbij medewerkers en vrijwilligers rond de 25 scholen veiliger en mooier maken. En dit gebeurt in alle landen in de maand juli, zo krijgen scholieren en leerkrachten extra zin in om er na de Covid-pandemie weer stevig tegenaan te gaan.

Speciaal voor dit “New Paint for a New Start”-evenement heeft PPG een palet samengesteld met kleuren die bijdragen aan de kwaliteit van het leven en helpen het studeren te verbeteren. Een van de kleuren is uiteraard PPG’s kleur van 2022, Olive Spring.

“Wij zijn heel blij dat zoveel vrijwilligers willen bijdragen aan deze mooie Campagne “New Paint for a New Start’ een onderdeel van het Colorful Community-project. Ondanks de uitdagende tijden willen veel mensen nog altijd goede dingen doen voor een ander!”, aldus het bedrijf.

error: Kopiëren mag niet!