Interreligieuze Raad en Sri Sri Ravi Shankar delen boodschap van vrede

De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) en spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar delen gezamenlijk de boodschap van vrede. De Art of Living-oprichter en het IRIS-bestuur hebben elkaar vrijdag 15 juli 2022 ontmoet in de Yoga Peetha Happiness Centre aan de Picassostraat.

Bij deze gelegenheid heeft Sri Sri Ravi Shankar het bestuur ook deelgenoot gemaakt van zijn IStandForPeace-campagne. Zowel de spiritueel leider als IRIS-voorzitter bisschop Karel Choennie benadrukken het belang van meditatie voor vrede en harmonie.

Guru Sri Sri Ravi Shankar is erg blij om te vernemen, dat binnen de IRIS verschillende religieuze organisaties samen met elkaar in vrede en harmonie leven in Suriname. “Ik wil gewoon dat zij dit blijven doen”, liet de spiritueel leider weten. De vredesambassadeur gaf aan dat innerlijke vrede essentieel is voor groei van het land en zorgt voor een gelukkige samenleving. Zijn droom is dat elk land gelukkig is. Voor Suriname wenst hij een gelukkige bevolking. De guru merkte op dat Suriname wat betreft zijn multiculturele samenstelling ook het gelukkigste land kan zijn. 

Zijn boodschap aan het land is om gezamenlijk te werken aan een gelukkige samenleving. “Ik wil een stressvrije samenleving. Geen misdaad en geen psychische problemen voor niemand”, aldus de vredes guru. 

De IRIS kreeg ook een uitnodiging van Sri Sri Ravi Shankar om een keer het hoofdkwartier van Art of Living in India te bezoeken. 

“Tijdens zijn kennismaking met de IRIS was de guru vol belangstelling hoe het gaat met ons en wat we doen”, zegt IRIS-voorzitter bisschop Karel Choennie. 

De interreligieuze organisatie heeft tijdens de ontmoeting aangegeven hoe groot het vertegenwoordigd is binnen de Surinaamse samenleving. Door samen te bundelen vormen religieuze organisaties een eenheid, welke ook erkend wordt in de wereld. Vanuit de IRIS wordt de wereldwijde boodschap van de guru ondersteund. “We hebben gesproken over de kracht van meditatie en dat is de hoogste vorm van gebed. Meditatie vindt plaats zonder woorden en als het kan zonder gedachten”, aldus de IRIS-voorzitter. 

Volgens hem moet meditatie meer voorkomen tijdens interreligieuze bijeenkomsten. Evenals de spiritueel leider is de IRIS het helemaal eens dat het belang van meditatie bij gebed kan bijdragen tot vrede. 

Suriname was 13, 14 en 15 juli deelgenoot van de IStandForPeace-campagne. De vredesambassadeur zet zijn campagne voort in Guyana en zal daarna andere landen in Zuid-Amerika aandoen.

error: Kopiëren mag niet!