Gurudev Sri Ravi Shankar spreekt groot aantal volgelingen toe in NIS

De spirituele leider Gurudev Sri Sri Ravi Shankar heeft donderdagavond een groot aantal toeschouwers en aanhangers toegesproken in het Nationaal Indoor Stadion. Eerder was hij ook bij een persconferentie en op het presidentieel paleis. 

Grote activiteit in NIS

De spirituele leider sprak honderden aanhangers toe in het NIS. Er werd ook gemediteerd en er was ruimte voor zang en dans. Vele hoogwaardigheidsbekleders waren naast personenen van alle lagen in de samenleving aanwezig. De mensen in het NIS hebben zichtbaar genoten van de aanwezigheid van Sri Ravi Shankar. Hij is oprichter van de wereldwijde Art of Living en is op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi een paar dagen in Suriname.

Hij arriveerde in de nacht van woensdag op donderdag en werd onder andere welkom geheten door minister Krishna Mathoera van Defensie. Met zijn komst werd Art of Living zal Suriname deelgenoot van zijn wereldwijde “IStandForPeace”-campagne. De spiritueel leider vertrekt vrijdag weer uit Suriname. 

Druk programma 

Eerder op donderdag sprak hij onder andere ondernemers en belegde een persconferentie op het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Ook werd Sri Ravi Shankar op het presidentieel paleis door president Chandrikapersad Santokhi gedecoreerd en er werden vredesfakkels aangestoken.

Tijdens de ‘business meeting’  heeft hij alle vragen van het publiek geduldig beantwoord. Zo wilden zij onder andere weten hoe kleine landen als Suriname zich het hoofd moeten bieden tegen de gevolgen van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hij benadrukte dat landen als Suriname zelfvoorzienend moeten gaan worden. “Tenminste de voedselvoorziening,”stelde hij. Dingen die zelf geproduceerd kunnen worden, hoeven echt niet uit het buitenland gehaald te worden. Ook over de olie- en gasindustrie wasi Sri Shankar duidelijk: “Doe het.” Op de persconferentie heeft hij benadrukt, dat ontwikkelen van deze bronnen nodig is, maar dat er wel altijd rekening moet worden gehouden met het milieu: balans, een middenweg.

Spiritueel leider 

Sri Sri Ravi Shankar is een wereldbekende spiritueel leider, vooral onder het Indiase diaspora. Hij wordt vaak aangesproken als Sri Sri of Guruji. Ravi Shankar is de oprichter van Art of Living, een stichting die tot doel heeft stress te verminderen op een individueel niveau en geweld en ziekte te verminderen in de maatschappij. Belangrijk hierin is de sudarshan kriya die aan hem zou zijn geopenbaard tijdens een periode van stille meditatie van tien dagen in 1982 en die zou helpen als middel tegen stress, trauma en depressie. Shankar is verder de drijvende kracht achter verschillende andere liefdadigheidsorganisatues, zoals de International Association for Human Values, dat het 5H-programma aanhoudt, dat de volgende punten nastreeft: Gezondheid, Huizen, Hygiëne, Menselijke waarden en Harmonie in verscheidenheid. Andere organisaties waar Shankar bij betrokken is, richten zich onder andere op gebieden als plattelandsontwikkeling, landbouw en ayurveda.

error: Kopiëren mag niet!