MULO-scholen starten met eindexamen tevens toelatingsexamen

Met het eindexamen tevens toelatingsexamen op de MULO-scholen  is woensdag 13 juli een aanvang gemaakt. Het examen duurt tot en met vrijdag. Het inhaal- en herexamen zal op 10, 11 en 12 augustus plaatsvinden.

De leerlingen hebben woensdag examen gemaakt in de vakken Nederlands, wiskunde en boekhouden. Donderdag maken zij examen in de vakken Engels, natuurkunde en bedrijfsrekenen en op vrijdag Spaans en technisch inzicht. 

Dit jaar maken de leerlingen net als vorig jaar geen examen in de vakken geschiedenis, biologie, aardrijkskunde en tekenen. Volgens informatie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur gaat het om een aangepaste examen dat gelijk is aan de VHN-toets (VWO, HAVO en NATIN). De aanpassing heeft te maken met de Covid-situatie.

Volgens het ministerie nemen aan dit examen 11.660 leerlingen mee. Het gaat om 6.032 schoolkinderen van het derde leerjaar, die het toelatingsexamen doen en 5.628 van het vierde leerjaar.

SK

error: Kopiëren mag niet!