Leerkrachten en leerlingen St. Ferdinandschool vragen aandacht voor Oud-Copieweg

Leerkrachten en leerlingen van de St. Ferdinandschool aan de Oud-Copieweg in het district Para, trekken al langer dan een maand aan de bel om de straat te egaliseren. De staat van de weg is namelijk verergerd door de aanhoudende regens. De schoolbus van de leerkrachten en leerlingen wil de straat niet meer in, dus moeten zij nu lopen naar binnen.

 

Het schoolhoofd heeft de Sherwin Piqué en Marvin Moesan van het Commissariaat van Para reeds gesproken omtrent deze situatie. Maar, er is echter nog geen oplossing gekomen. De leerkrachten en leerlingen zijn de situatie beu en hopen middels dit bericht een oplossing te vinden voor dit probleem.

De districtssecretaris van Para, Sherwin Piqué, zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname, dat hij inderdaad op de hoogte is van deze situatie. Hij geeft aan, dat het Commissariaat momenteel geen transportmiddel (pick-up, truck) heeft om zand te leveren. 

“Dat zand wordt ter beschikking gesteld door een aannemer, maar je zit met de transportkosten om dat materiaal ter plekke te krijgen. Vanwege de regen kan er slechts baanzand of schelpzand gebruikt worden. Overigens zijn alle zandwegen waar ook scholen zijn in slechte staat. Maar, het Commissariaat kijkt naar mogelijkheden hoe te helpen”, aldus Piqué.

SK

error: Kopiëren mag niet!