Harriet Ramdien wil duidelijkheid over extra steun AOV’ers

Het Assembleelid Harriet Ramdien (VHP) wil helderheid van de regering omtrent de SRD 1.000 extra ondersteuning aan AOV’ers die in januari was aangekondigd. Deze extra ondersteuning zou gelden voor seniore burgers die het alleen van hun AOV-uitkering moeten hebben om rond te komen. De regering heeft voor dit jaar een bedrag van SRD 50 miljoen hiervoor uitgetrokken. Met deze speciale faciliteit zei de regering te verwachten, dat zij specifieker kan inspelen op de noden van de kwetsbare senioren.

Om na te gaan wie er allemaal aangewezen is op alleen de AOV-uitkering, heeft de regering de hulp ingeroepen van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden (BBGO). De BBGO zou belast worden met de registratie.

Plat gebeld

Harriet Ramdien zegt, dat sedert de aankondiging van de extra ondersteuning vijf maanden geleden er weinig of niets meer is vernomen van de regering. Ze zegt dagelijks plat gebeld te worden door mensen met de vraag hoe het ermee staat. 

De parlementariër verlangt naar een duidelijk antwoord van de regering, zodat ze die verder naar de doelgroep kan overbrengen. Volgens Ramdien kijken de mensen echt uit naar de extra ondersteuning.

In het bestand van ruim 72.000 AOV-trekkers bevindt zich een grote groep die voor zijn levensonderhoud aangewezen is op alleen de AOV-uitkering van SRD 1.250 per maand. Dit bedrag geldt sedert 1 maart dit jaar. De AOV-uitkering is in november 2020 verhoogd van SRD 500 naar SRD 750, en in juni 2021 van SRD 750 naar SRD 1.000. In maart dit jaar is het bedrag verder opgetrokken naar SRD 1.250.

regering zegt, dat in plaats dat de AOV-uitkering voor iedereen wordt verhoogd, zij ervoor kiest om via deze speciale faciliteit senioren die het alleen moeten hebben van een AOV-uitkering met een extra SRD 1.000 te ondersteunen. Hiermee zal deze groep AOV-trekkers maandelijks een bedrag van SRD 2.250 te besteden hebben. Sedert de aankondiging in januari van de extra ondersteuning kijken seniore burger reikhalzend ernaar uit.

SS

error: Kopiëren mag niet!