Ann Sadi vraagt aandacht voor probleem afwatering Laarwijk

Het Assembleelid Ann Sadi (NDP) heeft dinsdag in het parlement aandacht gevraagd voor het ernstig probleem van afwatering te Plantage Laarwijk in het district Commewijne tegenover Domburg. Vanwege een competentie vraagstuk tussen de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Openbare Werking zijn de werkzaamheden voor het ophalen van de waterafvoer trenzen en kreken op de plantage abrupt stil komen te liggen. Een machine die reeds bezig was met de werkzaamheden is ondertussen weer weggehaald. 

De Djoekakreek, die als hoofdwater afvoerweg van de plantage moet fungeren, is dichtbegroeid en kan bij regenval het overtollig water niet adequaat naar de rivier leiden. Het gevolg is dat de wegen en de landbouwpercelen onder water komen te staan. Daardoor kunnen de landbouwers hun producten niet van het veld afvoeren. De parlementariër heeft onlangs een werkbezoek gebracht aan de plantage en de bewoners aangehoord met hun problemen.

Op plantage Laarwijk wordt voornamelijk aan tuinbouw gedaan. Gewassen die daar verbouwd worden zijn onder andere citrussoorten, bacoven en bananen, aardvruchten en groentesoorten.

(Foto-bijschrift: Op de foto het Assembleelid in gesprek met enkele bewoners. De wegen op Laarwijk staan voorlopig weer droog, maar bij aanhoudende regen staan ze compleet onder water, omdat het overtollig water niet in voldoende mate naar de rivier kan worden afgevoerd.) 

SS

error: Kopiëren mag niet!