Vakantieoorden en zwemaccommodaties Para kunnen toestemming verlengen of aanvragen bij commissariaat

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, heeft recent via het Commissariaat bekendgemaakt, dat er gelegenheid wordt geboden aan houders van vakantie-oorden en zwemaccommodaties, voor verlenging of nieuwe aanvragen van toestemming. Aanvragen van toestemming kan in de periode 14 tot en met 28 juli bij de balie van het Commissariaat en wel tijdens kantooruren.

Hiervoor dient men mee te nemen een verzoekschrift, eventueel met bijbehorende toestemming van de eigenaar van de locatie; een plakzegel van SRD 2; een uittreksel van CBB; 2 pasfoto’s; bewijs van betaalde zegel, leges en toestemmingsrecht in het districtsfonds SRD 154,50 en eventueel een kopie van de oude toestemming.

Vakantieperiode

Tijdens de vakantieperiode kent het district Para een enorme drukte. Men gaat tijdens deze periode vaak genoeg buiten de stad. Het is namelijk zo, dat de meeste vakantieoorden in Para liggen. Aan Joden werd daarom gevraagd op welke wijze het Commissariaat zich voorbereid op de komende drukte. De redactie van Dagblad Suriname heeft vooralsnog geen reactie ontvangen.

De vakantieoorden worden ieder jaar aan een controle onderworpen. De oorden moeten de veiligheid van de bezoekers kunnen waarborgen om een goedkeuring van het Commissariaat te kunnen ontvangen. Dat houdt onder andere in dat zij moeten beschikken over getrainde life-guards, EHBO-posten en hygiënische voorzieningen. Verder moeten de dieptemeters ook aangegeven worden. Voor dit jaar is nog niet bekend wanneer gecontroleerd zal worden of de oorden aan de vereisten voldoen.

Vorig jaar werd tijdens de vakantieperiode de hulp van de politie ingeroepen om de veiligheid in het district te handhaven.

SK

error: Kopiëren mag niet!