Regering wil twee nieuwe waterbronnen aanboren in Nickerie

In het kader van het streven van de regering om landelijk te zorgen voor een optimale en duurzame watervoorziening, heeft de regering besloten twee nieuwe waterbronnen aan te boren in Nickerie. Volgens planning zullen deze uiterlijk oktober 2022 volledig in productie worden gebracht.

Deze informatie heeft minister David Abiamofo van Natuurlijke hulpbronnen (NH) woensdag 13 juli kenbaar gemaakt na regerings vergadering.

De regering heeft vorig jaar gezorgd voor een tussentijdse oplossing voor de gebieden Henar en Paradise die te kampen hadden met een gebrekkige watervoorziening. De minister zegt, dat er vorig jaar een nieuwe waterbron is aangeboord, maar die is niet voldoende om de gemeenschappen te voorzien.

Als tijdelijke hulpoplossing wordt ook gebruik gemaakt van watertrucks voor de distributie van water in deze gebieden. “We willen daarvan afstappen. Het brengt wat problemen met zich mee. Sowieso op logistiek gebied.” De minister zegt dat met dit project de desbetreffende huishoudens verzekerd zullen zijn van schoon en veilig leidingwater.

Tot slot benadrukt de minister: “Wij als regering focussen niet alleen op Nickerie, maar ook op gebieden in het verre binnenland. Iedereen in Suriname moet toegang hebben tot veilig en schoon drinkwater. Daaraan hebben we ons internationaal en nationaal gecommitteerd.”

error: Kopiëren mag niet!