Miljoenen aan vervalste betaalopdrachten Financiën in onderzoek

De regering heeft dinsdagmiddag bevestigd, dat bij de Centrale Bank van Suriname op 28 juni vervalste betaalopdrachten van het ministerie van Financiën en Planning zijn aangeboden.

Het ministerie heeft deze betaalopdrachten laten aanhouden, nadat aan het licht is gekomen dat eerder twee betaalopdrachten voor een totaalbedrag van SRD 40.9 miljoen naar dezelfde rekeninghouder waren overgemaakt. Er is aangifte gedaan en de zaak is thans in onderzoek bij de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname.

Minister Krishna Mathoera van Defensie deed deze mededelingen dinsdagmiddag 12 juli in het parlement namens de regering naar aanleiding van onthullingen gedaan door het NDP-Assembleelid Melvin Bouva over verduistering van honderden miljoenen SRD’s. 

De twee eerder verrichte betaalopdrachten op basis waarvan afschrijvingen hebben plaatsgevonden op de rekening van het ministerie van Financiën en Planning dateren volgens minister Mathoera van 25 april (SRD 14 miljoen) en 14 juni (SRD 26.9 miljoen). 

Bouva sprak van een mega fraudeschandaal waarbij honderden miljoenen zijn verduisterd. Volgens hem zou niet hij met vragen moeten komen voor informatie over deze kwestie, maar zou het de regering moeten zijn. Hij hoopt dat het parlement spoedig alle informatie krijgt van de regering over de resultaten van het onderzoek.

SS

error: Kopiëren mag niet!