LVV schenkt fruitbomen aan universiteit

In het kader van de samenwerking tussen het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), heeft het ministerie woensdag 13 juli 25 fruitbomen geschonken aan de Faculteit der Technologische Wetenschappen.

De symbolische overdracht vond plaats op het AdeKUS complex en hiermee werd de samenwerking met het planten van twee citrusboompjes bezegeld. De boompjes werden geplant door waarnemend directeur Landbouw, Soedeshchand Jairam, en Lydia Ori, richtingscoördinatrice agrarische productie van de faculteit.

Het ministerie van LVV heeft gemeend met deze schenking de samenwerking met de universiteit op te voeren. De schenking bestond uit manja-, kersen- en citrusplantjes. 

Waarnemend directeur Jairam gaf aan, dat – rekening houdende met de klimaatsverandering en de grotere vraag naar voedsel in de wereld -, de ontwikkeling van de landbouw zeer belangrijk is voor Suriname. “Om kennisontwikkeling op gang te brengen is er een zekere mate van samenwerking tussen alle stakeholders noodzakelijk. Ook zal de kwaliteit van onderwijs hierdoor opgevoerd worden”, zei Jairam. “Het beleid van het ministerie is vooral gericht op voedselzekerheid en voorlichting is dus zeer belangrijk.”

Lydia Ori merkte op dat het animo voor de studierichting landbouw afneemt. “Misschien als er incentives voor de agrarische sector worden gegeven zullen er zich meer studenten aanmelden en kunnen de lopende landbouwprojecten doorgaan.: Zowel de directeur als de richtingscoördinatrice gaven aan, dat studenten vaak kiezen voor studierichtingen als ICT en infrastructuur met het oog op toekomstige ontwikkelingen in de olie- en gassector. 

Met het business partnerschap tussen AdeKUS en LVV kan er door een goede samenwerking, bijgedragen worden aan de zogenoemde local content.

error: Kopiëren mag niet!