Guyana vraagt ​​Saoedi-Arabië om een ​​fonds van 2 miljard dollar

De Guyanese president Irfaan Ali heeft Saoedi-Arabië gevraagd om 2 miljard dollar toe te wijzen aan potentiële investeringen in Guyana. Saoedi-Arabië is geïnteresseerd in het helpen van Guyana om een ​​deel van zijn olie-inkomsten te besteden.

“Laten we praten met de Centrale Bank en de minister van Financiën over hoe we het fonds hier kunnen opzetten met dat bedrag om het proces van het vooruithelpen van projecten te starten”, zei de Guyanese president. Ali bracht ook het idee naar voren om het fonds in Guyana te vestigen voor de rest van het Caribisch gebied.

Prioriteit 

Ali adviseerde de twee partijen om prioriteitsgebieden te identificeren en twee werkgroepen van de particuliere sector en de overheid op te richten. Hij zei dat Guyana ook klaar is om gebruik te maken van een ontwikkelingsfonds voor kleine bedrijven en landbouw.

“We zijn klaar. Ik verzeker u dat de bureaucratische hindernis zal worden weggenomen. We zullen werken aan een project en de particuliere sector zal hierin een partner zijn”, zei hij.

Badr Al Badr, de vice-minister voor Investors Outreach van Saoedi-Arabië, vertelde de Guyana-Saoedi-Arabië Investment Engagement, dat zijn land klaar was om geld beschikbaar te stellen van het Saudi Fund For Development en de Export-Import Bank.

“Ik geloof dat er zoveel projecten zijn die door deze Saoedische ontwikkelingsfondsen kunnen worden aangepakt”, zei de functionaris, die aan het hoofd staat van een 65-koppige delegatie in Guyana bestaande uit topmanagers, functionarissen van investeringsinstellingen en ministeries en agentschappen.

error: Kopiëren mag niet!