TIP-afdeling KPS controleert vreemdelingen in bordeel te Zorg en Hoop

De afdeling Trafficking in Persons (TIP) van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft in de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli controlewerkzaamheden uitgevoerd in een bordeel te Zorg en Hoop. Tijdens de werkzaamheden werd TIP bijgestaan door leden van andere gespecialiseerde afdelingen binnen de structuur Bestrijding Zware Criminaliteit, leden van de Regio Bijstand Teams Paramaribo en Midden en de Surveillance Taskforce van Regio Paramaribo.

Tijdens de controle werd onderzocht of de vreemdelingen die zijn aangetroffen legaal in Suriname verblijven. Er werden 16 vreemdelingen aangetroffen. Van 9 waren alle documenten in orde, terwijl de rest is aangezegd zich te melden op de afdeling Vreemdelingen Dienst om hun documenten in orde te maken.

De eigenaar van het bordeel kon bij navraag geen enkele document aantonen waaruit kon worden opgemaakt, dat hij conform wettelijke regelgeving zijn bordeel openstelt voor gasten. Hij werd aangemaand het bordeel te sluiten en naderhand zijn documenten alsnog te overleggen aan de politie.

De acties worden uitgevoerd in het kader van het Zero Tolerance veiligheidsbeleid, dat door het Korps Politie Suriname (KPS) is afgekondigd.

error: Kopiëren mag niet!