Overleg MZ met granman Valentijn moet voor verbetering medische zorg Matawai zorgen

Afgelopen weekend heeft de directeur van de Medische Zending, Herman Jintie, een beleefdheidsbezoek gebracht aan de granman der Matuariers Leslie Valentijn op zijn residentie in Pusugrunu. Hij werd vergezeld door de districtscommissaris van dat gebied Walter Bonjaski. 

Naast het kennismakingsbezoek werd een krutu gehouden waar de gemeenschap de ruimte kreeg om de medische zorg van het gebied te bespreken. De polikliniek en het terrein verkeren in een slechte staat vanwege het uitblijven van voldoende exploitatiekosten. Alhoewel het beter gaat met de medicatievoorziening heeft de gemeenschap aandacht gevraagd voor de beschikbaarheid van voldoende medische verbruiksartikelen. 

Vanwege het niet beschikken over een boot, kunnen de diverse dorpen niet worden bezocht. De districtscommissaris gaf de toezegging, dat in samenwerking met lokale ondernemers heel binnenkort een boot beschikbaar komt voor de MZ. 

De gemeenschap is tevreden over de inzet en bijdrage van de twee gezondheidswerkers. De directeur riep het gezag en de gemeenschap om de MZ te blijven ondersteunen in deze moeilijke tijd en zal alles in het werk stellen om de punten bespreekbaar te maken met het ministerie van Volksgezondheid zodat de zorg in het gebied gegarandeerd blijft.

error: Kopiëren mag niet!