Laatste getuige gehoord in moordzaak Kanganalaan

In de zaak waarin eind mei vorig jaar het lijk van de 36-jarige Ronald Simson in verre staat van ontbinding werd aangetroffen in een voertuig aan de Kanangalaan nabij de Paramaribo Zoo, heeft kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor maandag 11 juli de laatste getuige gehoord.

Deze getuige wenste niet gehoord te worden in bijzijn van de verdachten en met name de vrouw Stacey S. die het slachtoffer had gelokt naar de Kanganalaan. Deze getuige verklaarde, dat hij thuis bij de vrouw een kamer had gehuurd en had gehoord hoe zij en haar broer bespraken om het slachtoffer te doden. Het slachtoffer werd aangetroffen met een schotwond aan de linkerzijde van het hoofd. 

In deze zaak werd eerst een 32-jarige vrouw en haar 38-jarige echtgenoot aangehouden en in verzekering gesteld. Het koppel kwam tijdens onderzoek van de politie van het ressort Geyersvlijt en collega’s van de afdelingen Kapitale Delicten en Forensische Opsporing in beeld. Na hun verhoor werd besloten de vrouw en man in verzekering te stellen. De politie had toen sterke vermoedens dat Simson om het leven was gebracht door dit echtpaar. Uit het onderzoek bleek, dat zijn vrouw een relatie onderhield met het slachtoffer. De rechter-commissaris achtte de aanhouding onrechtmatig en stelde de echtgenoot Asis in vrijheid. Asis werd dinsdag 17 augustus weer opgehaald door de afdeling Cold Case, vallende onder de afdeling Kapitale Delicten en werd in verzekering gesteld. 

Inmiddels zijn er nog twee andere verdachten, waaronder een vrouw Stacey S. Alhoewel Stacey S. uitgebreide verklaringen heeft afgelegd en zegt dit feit te hebben gepleegd voor een rijke man met wie zij een relatie had en dat haar broer het schot gelost heeft, draait zij nu om het verhaal heen. Stacey S. betwiste de verklaring van de getuige, maar kon niet aangeven waarom iemand die zo goed bevriend is met haar zomaar leugens over haar zou vertellen.

Asis ontkent nog steeds enig aandeel te hebben in de moord van Simson en gaf aan, dat hij Stacey S. te Charlesburg heeft afgezet en haar aldaar heeft afgehaald. Hij weet niet wat er verder is gebeurd. Wel had deze vrouw hem gezegd dat zij de problemen van Asis zou oplossen. De derde verdachte erkent dat hij met Stacey S. is meegereden in het voertuig van Asis samen met een vierde persoon, maar hij weet niets van enige moord af. Hij was naar de Kanganalaan om bamboe te kappen. De vierde persoon, vermoedelijk de schutter, is voortvluchtig.

De kantonrechter heeft gisteren, na verhoor van de laatste getuige zijdens het Openbaar Ministerie, de advocaten tijd voor enig beraad gegeven ingeval er getuigen van hun zijde zijn. Indien dat niet het geval is, zal het Openbaar Ministerie op 8 augustus het requisitoir houden. Stacey S. wordt bijgestaan door advocaat Murwin Dubois.  Asis krijgt rechtsbijstand van de advocaten Chandra Algoe en Robby Denz.

error: Kopiëren mag niet!