Drie beladers op J.A. Pengelluchthaven opgepakt voor diefstal uit reiskoffers reizigers

De politie van het bureau Zanderij heeft in in de eerste week van juli de twee verdachten S.Z. (48) en V.B. (25) aangehouden. Een derde verdachte, de 41-jarige R.M. werd donderdag 7 juli in de kraag gevat, zo bericht het Korps Politie Suriname zondagochtend 10 juli.

De drie mannen, die als beladers werkzaam waren op de Johan Adolf Pengelluchthaven, kwamen in beeld, nadat een passagier op donderdag 30 juni aangifte had gedaan op het politiebureau Zanderij. Volgens die vrouw was zij op 30 juni afgereisd naar Suriname en bij het ophalen van haar reiskoffer ontdekte zij dat onverlaten haar koffer hebben opengebroken. Daarbij zijn weggenomen haar gouden sieraden die een hoge economische waarde hebben.

De agenten stelden een onderzoek in en op camerabeelden bleek duidelijk te zien, hoe de drie verdachten twee koffers hebben opengebroken. De eigenaar van de tweede koffer heeft nog geen aangifte gedaan bij de politie. Uit deze koffer zijn onder andere weggenomen snoepjes en chocolades.

Bij de aanhouding van S.Z. en V.B. is een aantal snoepjes en chocolades op ze gevonden en inbeslaggenomen. Het lukte agenten de derde verdachte R.M. dus op 7 juli aan te houden en op hem werd aangetroffen een deel van de sieraden en inbeslaggenomen.

Het is niet uitgesloten dat meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht. De drie verdachten zijn voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

De eigenaar van de tweede koffer waarin de snoepjes en chocolades zaten, wordt opgeroepen zich in verbinding te stellen met de politie van Zanderij en dat kan van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot en met 15.00 uur via het telefoonnummer 0325222.

error: Kopiëren mag niet!