OW-minister en dc Saramacca bezoeken 14 projecten en locaties vanwege knelpunten

De minister van Openbare Werken (OW), Riad Nurmohamed, heeft samen met zijn staf, vrijdag 8 juli een bezoek gebracht aan het district Saramacca. De delegatie werd door de districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, opgewacht op het kantorencomplex van het ressort Jarikaba. In totaal werden 14 projecten en plaatsen met knelpunten bezocht in het district, zo meldt het commissariaat Saramacca.

Als eerste werd de mr. P. Chandishaweg aangedaan, hierbij zijn door de dc beide helften van de weg onder de aandacht van de minister gebracht. De linkerhelft waar onbeladen trucks rijden en de rechterhelft waar beladen zandtrucks rijden, die enorme verzakkingen vertoont. Hier heeft de minister aangegeven, de problematiek met betrekking tot de zandtransporten over de wegen te zullen bespreken binnen de regering voor alternatieven. Ook gaf de minister aan dat de Mr. P. Chandishawweg conform oud model in het jaar 2023 gerehabiliteerd zal worden.

๐Ÿ. Bij het Boezemkanaal FAI NV is een graafmachine van Openbare Werken bezig in samenwerking met het Commissariaat om het kanaal op te schonen. De minister bezocht ook de sluis aan het eind van dit kanaal, waar de minister aangaf dat er ook voornemens zijn voor het plaatsen van een pompgemaal.ย 

๐Ÿ‘. ๐๐จ๐ฆ๐ฉ๐ ๐ž๐ฆ๐š๐š๐ฅ ๐”๐ข๐ญ๐ค๐ข๐ฃ๐ค๐ฉ๐จ๐ฅ๐๐ž๐ซ. Hier zijn onlangs door het ministerie van Openbare Werken twee van de drie pompen gerenoveerd. De minister gaf aan, dat de derde pomp binnenkort in bedrijf zal worden gesteld.ย 

๐Ÿ’. ๐Œ๐ž๐ญ๐š๐ฅ๐ž๐ง๐›๐ซ๐ฎ๐  ๐ญ๐ž ๐–๐š๐ง๐ข๐œ๐š๐ค๐š๐ง๐š๐š๐ฅ๐ฐ๐ž๐ . Deze brug wordt momenteel voorzien van een onderhoudsbeurt. De minister sprak hier de aannemer toe en gaf hierbij de instructies om ook de leuningen van de brug van een verfbeurt te voorzien. 

๐Ÿ“. ๐ƒ๐ž๐Ÿ๐ž๐œ๐ญ ๐ฉ๐จ๐ฆ๐ฉ๐ ๐ž๐ฆ๐š๐š๐ฅ ๐ญ๐ž ๐‚๐ซ๐ž๐จ๐ฅ๐š. De minister heeft hier de opdracht gegeven aan de heer Rosiek van de afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen, om de defecte pomp die het Creola gebied ontwaterd te repareren. 

๐Ÿ”. ๐Ž๐ง๐๐ž๐ซ๐ฅ๐จ๐ฉ๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐ฐ๐ž๐ ๐๐ž๐ค ๐จ๐ฏ๐ž๐ซ ๐”๐ข๐ญ๐ค๐ข๐ฃ๐ค๐›๐ซ๐ฎ๐ . Daar loopt het wegdek onder water bij springvloed. Opties worden bekeken voor het opwerpen van een kleidam, die het water moet tegenhouden. 

๐Ÿ•. ๐‘๐ž๐ก๐š๐›๐ข๐ฅ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ข๐ž ๐’๐š๐ซ๐š๐ฆ๐š๐œ๐œ๐š๐ฐ๐ž๐  ๐ญ๐ž ๐‡๐š๐ฆ๐›๐ฎ๐ซ๐ . Hier is recentelijk door het ministerie van OW in samenwerking met het Commissariaat de weg gerehabiliteerd. De minister deed de toezegging, dat dit gedeelte zal worden meegenomen bij de rehabilitatie van de Sidodadieweg. Het is de bedoeling dat het wegdek hier wordt voorzien van een laag asfalt. 

๐Ÿ–. ๐ƒ๐ซ๐ž๐ฆ๐ฉ๐ž๐ฅ๐ฌ ๐ง๐š๐›๐ข๐ฃ ๐๐ž ๐›๐จ๐œ๐ก๐ญ ๐Œ๐š๐ก๐จ๐ฐ๐ž๐ . De districtscommissaris heeft hier op verzoek van de gemeenschap onder de aandacht van de minister gebracht, dat er behoefte bestaat aan het plaatsen van drempels voor de bocht. Ook de goedkeuring hiervan is ter plekke gegeven door de minister. 

๐Ÿ—. ๐€๐Ÿ๐ค๐š๐ฅ๐ฏ๐ข๐ง๐  ๐Œ๐ข๐ฌ๐ ๐ฎ๐ง๐ฌ๐ญ. Hier zijn enorme afkalvingen en de weg wordt ondermijnd.  De aannemer, die al bezig was met de werkzaamheden, heeft donderdag van het ministerie een brief gekregen om de werkzaamheden voort te zetten. 

๐Ÿ๐ŸŽ. ๐๐š๐ฅ๐จ๐ž๐ฅ๐จ๐ž๐ฐ๐ž๐ . Hier zijn dammen opgeworpen door het ministerie van OW in samenwerking met het Commissariaat, om rivierwater tegen te houden.

๐Ÿ๐Ÿ. ๐’๐ญ๐š๐ซ๐ญ๐ฌ๐ž๐ข๐ง ๐ซ๐ž๐ก๐š๐›๐ข๐ฅ๐ข๐ญ๐š๐ญ๐ข๐ž ๐’๐ข๐๐จ๐๐š๐๐ข๐ž๐ฐ๐ž๐ . Hier heeft de minister het startsein gegeven voor rehabilitatie van deze weg. De bedoeling is dat rond 1 september de werkzaamheden zullen aanvangen. De aanbestedingen hiervan zijn al de deur uit gedaan door het ministerie van OW. 

๐Ÿ๐Ÿ. ๐•๐ž๐ซ๐Ÿ๐ซ๐š๐š๐ข๐ข๐ง๐  ๐Ž๐จ๐ฌ๐ญ-๐–๐ž๐ฌ๐ญ๐ฏ๐ž๐ซ๐›๐ข๐ง๐๐ข๐ง๐ . Voor de brug van Monkshoop hebben de minister, de dc en enkele directeuren, palmbomen geplant op de berm langs de Larecoweg in het kader van verfraaiing van het district. Te Bisnerieweg heeft de minister een groep landbouwers aangehoord over de problemen met betrekking tot wateroverlast in het Wayambo gebied.

๐Ÿ๐Ÿ‘. ๐†๐š๐ง๐ ๐š๐ซ๐š๐ฆ ๐๐š๐ง๐๐š๐ฒ๐ฐ๐ž๐ . Deze weg is voor fase 1 gerehabiliteerd door het beleggen van 3.500 m3 waiste materiaal. De minister heeft zich hierbij vrijdag persoonlijk georiรซnteerd en aangegeven dat er naar modaliteiten wordt gekeken om de weg te verharden. 

๐Ÿ๐Ÿ’. ๐™๐ž๐ฌ๐๐ž ๐‘๐ข๐ฃ๐ฐ๐ž๐ . De laatste stop werd gedaan op de Zesde Rijweg, waar de minister zei, dat er modellen zijn uitgewerkt door de afdeling Ontwatering van het ministerie om maatregelen te treffen zodat het wateroverlastprobleem te Wayambo aangepakt wordt, zo is er gesproken over het opgraven van lozingen en het plaatsen van sluizen in het Zesde Rijweg gebied. 

Aan het eind van het bezoek heeft de districtscommissaris mede namens de bewoners van het district dank uitgebracht aan de minister en diens staf en heeft zij de hoop uitgesproken, dat de projecten en toezeggingen zo spoedig mogelijk worden gerealiseerd. 

error: Kopiรซren mag niet!