Monique Pool ontvangt hoogste Franse onderscheiding

Monique Pool, oprichter van Green Heritage Fund Suriname en nationaal en internationaal bekend vanwege haar inzet voor de bescherming van onder andere luiaards en de aandacht die zij vraagt voor dolfijnen in Surinaamse wateren, ontving vrijdag 8 juli een bijzondere erkenning, de medaille “Chevalier de la Légion d´Honneur, van de Republiek Frankrijk. 

Chargé d’Affaires, José Gomez, reikte Pool deze speciale onderscheiding uit. 

Pool staat ook bekend om haar inzet tot behoud van het marine leven in Suriname. Gomez zei in zijn toespraak, dat de onderzoeken van Pool van een hoge kwaliteit zijn. Hij haalde ook de vastberadenheid van Pool aan om waardevolle data te verschaffen.

Met het decoreren van Pool wil Frankrijk eer betonen aan haar inzet om de natuur te beschermen en de biodiversiteit te behouden. Dit geldt ook voor haar strijd tegen klimaatverandering. Gomez haalde aan dat deze daden van essentieel belang zijn voor de gehele wereld. Hij noemde verschillende merkbare veranderingen van het klimaat zoals overstromingen, droogtes en stijgende temperaturen die effect hebben op miljoenen mensen op deze planeet.

(Lees maandag meer in Dagblad Suriname over deze unieke onderscheiding voor de Surinaamse natuurbeschermster Monique Pool)

RB

error: Kopiëren mag niet!