Door auto op Wayamboweg aangereden voetganger (70) overlijdt op weg naar AZP

De 70-jarige voetganger Jaipersad Jankie is woensdagavond 6 juli na te zijn aangereden door een auto op de Wayamboweg onderweg naar het ziekenhuis overleden, zo bericht het Korps Politie Suriname.

De politie van het bureau Jarikaba kreeg omstreeks 20.45 uur die avond via het Command Center een melding van een aanrijding tussen een voetganger en een auto op de Watamboweg. Bij aankomst van de agenten werd Jankie, die niet aanspreekbaar was, op het wegdek aangetroffen. Met een ambulance werd het slachtoffer afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), maar overleed onderweg. Een arts stelde officieel de dood van de man vast, waarna zijn lichaam in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie in beslag werd genomen.

Uit het voorlopige onderzoek kwam naar voren dat de automobilist vanuit Monkshoop kwam aangereden en reed in de richting van de Vijfde Rijweg. De voetganger bevond zich aan de zijde van de noordelijke berm, bekeken vanuit de rijrichting van de automobilist en liep aan de linkerkant van de Wayamboweg.

Volgens verklaring van de automobilist zag hij plotseling dat de voetganger ter hoogte van pand no.40 de weg overstak van links naar rechts. Bij die gelegenheid kon hij zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen, waardoor hij de voetganger aanreed. De man kwam terecht op de auto en belandde vervolgens op het wegdek.

Het rijbewijs van de automobilist, die niet onder invloed van alcohol verkeerde, is hangende het onderzoek ingevorderd. Ook het voertuig is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

De politie van Jarikaba is belast met deze zaak.

error: Kopiëren mag niet!