President Santokhi start goed als regionale leider

‘Buitenlandse gasten tevreden over verblijf in Paramaribo’

De Caricom-voorzitter tevens president Chandrikapersad Santokhi heeft een goede beurt gemaakt als regionale leider. Tijdens een persconferentie aan het einde van de 43ste Caricom Heads of Government vergadering, blikte hij terug op een vruchtbare en succesvolle bijeenkomst.

Het Surinaamse staatshoofd heeft zich in de afgelopen week bijzonder sterk gemaakt voor zowel issues rakende ons  land alsook de regio. In bijzijn van de Secretaris-Generaal Antonio Guterres van de Verenigde Naties schroomde de president niet om garanties te eisen voor onder andere klimaatacties. De regionale bijeenkomst werd dinsdagavond afgesloten met vuurwerk. Caricom leiders alsook hoge buitenlandse gasten, waaronder Saoedische diplomaten en de hoogste baas van de VN, maakten kenbaar ingenomen te zijn met de tijd die zij in land waren. 

Besluiten

Tijdens de persconferentie dinsdagavond ging hij in op de besluiten die genomen zijn tijdens de staatshoofden vergadering. De Caricom lidlanden zijn het met elkaar eens, dat er een andere en intensievere aanpak nodig is om de uitdagingen, waarmee de regio kampt, aan te pakken.

President Santokhi stelde vast, dat er besluiten zijn genomen die de manier waarop er wordt samengewerkt, zal verbeteren. Dit moet leiden tot beleid met het oog op het verbeteren van het integratieproces en het leven van burgers in de regio. De Caricom-voorzitter zei verder dat de leiders vastberaden zijn om de handel in de regio optimaal te stimuleren. Daarmee zullen er garanties worden geboden, waarvan Caricom-burgers kunnen profiteren.

Ook hebben de leiders afgesproken zich intensief in te zetten voor het krijgen van klimaatfinanciering. President Santokhi zei dat de middelen noodzakelijk zijn voor de landen om zich te beschermen tegen de dreigingen. 

error: Kopiëren mag niet!