Medeverdachte als getuige gehoord in zaak zware wapens

In de zaak waarbij het Regio Bijstand Team West (RBTW) in maart op de weg naar South Drain twee mannen had aangehouden in twee afzonderlijke voertuigen en waarbij na een ingesteld onderzoek acht machinegeweren met scherpe patronen aangetroffen werden in een van de voertuigen, werd gisteren een van de medeverdachten als getuige gehoord tegen de overige verdachten.

Op aanwijzing van deze twee aangehouden verdachten had de politie namelijk op een adres te Long May nog zes mannen in een appartement aangetroffen en aangehouden. De verdachten Guiliamo A. (36), Siglens L. (33), Lorenzo B. (19), Patrick B. (42), Urwien W. (38), Ernesto B. (24) en Carlos A.(47) verklaarden allen niets af te weten van de wapens. Ze waren in Nickerie, omdat zij samen zouden gaan jagen.

Bij de aanhouding bestond het vermoeden dat deze wapens, machinegeweren, afkomstig zijn van de diefstal thuis bij de ex-president, Desi Bouterse, echter is dit nog steeds niet komen vast te staan.

De advocaten Greg Sitaram, John Bouterse en Benito Pick deden een verzoek tot invrijheidstelling van hun cliënten Guiliamo A., Siglens L. en Ernesto B. 

Kantonrechter Duncan Nanhoe wees het verzoek voor Guiliamo A. en Siglens L. ongemotiveerd af, hetgeen op onbegrip van de advocaten stuitte. Op de uitdrukkelijke vraag van advocaat Pick waarom het verzoek werd afgewezen zei de kantonrechter, dat de ernstige bezwaren nog overeind staan en toen de advocaat vroeg of die ernstige bezwaren gemotiveerd konden worden, weigerde de kantonrechter zulks botweg en beweerde dat hij niet hoefde te motiveren.

Het verzoek van advocaat Sitaram voor zijn cliënt Ernesto werd gehonoreerd en die werd in vrijheid gesteld.

error: Kopiëren mag niet!