Zoon (42) krijgt 15 jaar cel voor vermoorden zwangere Sumanta, vader vrijgesproken

De rechtbank in Alkmaar heeft dinsdag 5 juli de 42-jarige Manodj B. veroordeeld tot 15 jaar celstraf voor het ombrengen van de Surinaamse Sumanta Bansi. Vader Dwarka B. (65) werd vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had dit tegen beide mannen ook geëist.

De 22-jarige Bansi, woonachtig in Hoorn, verdween in februari 2018 van het ene op het andere moment en is sindsdien spoorloos. Op het moment van haar verdwijning was de studente biomedische wetenschappen acht weken in verwachting van Manodj B., bij wiens gezin zij na haar overkomst vanuit Suriname inwoonde.

De situatie zorgde voor grote spanningen en veel ruzies in het gezin. Bij een eerdere zwangerschap in september 2017 had Bansi onder druk van het gastgezin nog ingestemd met een abortus, maar nu was ze vastbesloten het kindje te houden, zo is gebleken. 

De rechtbank is er net als het OM van overtuigd dat Manodj B. haar daarop met geweld om het leven bracht en haar lichaam wegmaakte.

“Manodj B. was laatste persoon die Sumanta nog levend zag”, stelde de rechtbank. De rechtbank vindt het merkwaardig dat Manodj zich nooit bezorgd heeft uitgelaten over de vermissing van Sumanta, die hij had bezwangerd. Hij drong ook bij de politie niet aan op onderzoek. Volgens de rechtbank kan niet worden bewezen dat Manodj de dood zorgvuldig voorbereidde. De rechtbank acht wel bewezen dat Manodj Sumanta opzettelijk om het leven bracht en haar lichaam verstopte. Ze is nog steeds niet gevonden, ondanks vele zoektochten en opgravingen in Noord-Holland.

error: Kopiëren mag niet!