Busje raakt door klapband op Oost-Westverbinding van de weg: 74-jarige vrouw wordt uit busje geslingerd en overlijdt ter plekke

De 74-jarige Esselien Pinas is zondag 3 juli bij een eenzijdig verkeersongeval op de Oost-Westverbinding ter hoogte van kilometer 87 nabij Moengo ter plekke aan opgelopen verwondingen overleden.

Agenten van het politiebureau Moengo kregen omstreeks 10.20 uur van het Command Center de melding van het verkeersongeval en gingen naar de locatie voor onderzoek.

Uit het voorlopig onderzoek komt naar voren, dat de 57-jarige O.D., de dochter van de overledene, een busje bestuurde. Daarin zaten naast het slachtoffer ook drie kinderen tussen de 10 en 20 jaar oud. Het busje reed over de Oost-Westverbinding komende vanuit Albina en rijdende in de richting van Paramaribo.

Ter hoogte van kilometer 87 nabij Moengo kreeg het voertuig een klapband, waardoor debestuurster vermoedelijk de controle over de besturing van het busje verloor. Het voertuig raakte van de weg, belandde op de rechterberm en sloeg vervolgens over de kop. Esselien Pinas werd uit het busje geslingerd, waarbij het voertuig kantelde en op de vrouw terechtkwam.

Met behulp van omstanders, die in de nabije omgeving waren, werd het bushe opgetild en weer op de wielen gebracht. De bejaarde vrouw overleed ter plaatse. Een arts stelde officieel de dood van de vrouw vast.

De bestuurster O.D., die ook letsels heeft opgelopen, werd door de plaatselijke arts behandeld en doorverwezen naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Per eigen gelegenheid werd O.D. echter voor medische behandeling door de familie overgebracht naar de Franse kant. De drie tieners kwamen met de schrik vrij en mochten na door de arts te zijn onderzocht naar huis. Het rijbewijs van O.D. is hangende het onderzoek ingevorderd.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Esselien Pinas ter obductie in beslag genomen. Het busje is ter herkeuring door de politie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!