Minister Ramdin bevestigt bezoek Nederlandse premier Rutte in september

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft vrijdagavond tegenover de redactie van Dagblad Suriname bevestigd, dat de Nederlandse premier Mark Rutte in september voor een bezoek naar Suriname komt.

Rutte had vrijdagavond lokale Nederlandse tijd, in het wekelijkse gesprek met de minister-president op de Nederlandse televisie terloops gezegd, dat hij in september Suriname zal bezoeken. Hij zei dat in een gesprek over het wel of niet aanbieden van excuses van de Nederlandse regering voor het slavernijverleden. Rutte liet doorschemeren dat daar wellicht later dit jaar een uitspraak over zal komen.

Minister Ramdin heeft laten weten aan Dagblad Suriname, dat Rutte Suriname in de tweede week van september zal bezoeken.

Het bezoek van de Nederlandse minister-president is waarschijnlijk een formeel tegenbezoek, na het werkbezoek van president Chandrikapersad Santokhi van 8 tot en met 11 september 2021 aan Nederland. Dat bezoek stond in het teken van het versterken en verbreden van de bilaterale relatie tussen Nederland en Suriname en bevestigde de bijzondere historische band tussen beide landen.

Minister-president Rutte ontving president Santokhi woensdag 8 september op het ministerie van Algemene Zaken. Tijdens een werklunch werd onder meer gesproken worden over samenwerking op het gebied van landbouw, de rechtsstaat, financieel beleid, buitenlandse politiek en de bestrijding van het coronavirus. Bij de lunch waren naast de president aan Surinaamse zijde aanwezig minister Ramdin, minister Arman Achaibersing (Financiën en Planning), minister Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), minister Parmanand Sewdien (Landbouw, Veeteelt en Visserij) en minister Amar Ramadhin (Volksgezondheid). 

PK

error: Kopiëren mag niet!