“Wasbare luiers bieden vele voordelen”

Mandy Dennert, meer bekend als Mimi bij haar klanten, verkoopt al enige tijd hippe wasbare luiers via haar online winkel ‘Mimi Verkoopt’ in Suriname. De wasbare luiers promoot zij vooral via haar social media accounts.

“Zo begon ik met de verkoop van wasbare luiers…”

In een gesprek met Dagblad Suriname gaat zij in op de gestelde vragen over wasbare luiers. Aan Mimi werd allereerst gevraagd hoe zij op het idee is gekomen om te starten met de verkoop van wasbare luiers. Zij geeft daarbij aan, dat haar zoontje vier maanden oud was, toen zij probeerde een ouderwetse luier met speld voor hem aan te doen. Haar poging om de luier op de juiste wijze te dragen mislukte en ze besloot via het internet op Google en YouTube informatie te zoeken hoe zo’n luier precies gedragen moest worden. 

“Tot mijn verbazing was er helemaal niets over; wat er wel was maakte mij helemaal verliefd! Wasbare/herbruikbare luiers in allerlei kleuren en maten en met drukkertjes of velcro, dus helemaal geen reden om bang te zijn bij het aantrekken van de luier. Een verhaal dat mij altijd bijgebleven is, is dat wat mijn moeder vertelde: de oppas had de voorhuid van mijn broertje eens meegespeld in de luier en voor ze ontdekten waarom hij zo huilde was al meer dan een half uur verstreken. Dat wilde ik zeker niet voor mijn eigen kind herhalen. Ik ging toen op Amazon, zocht de beste deal en liet ze halen. Als ik voordeel heb aan iets, wil ik dat graag delen met anderen en zo begon ik dan met de verkoop van wasbare luiers.”

Kiest men tegenwoordig eerder voor wegwerpluiers of juist wasbare luiers?

Mimi zegt hierop, dat er sowieso eerder wordt gekozen voor wegwerpluiers. Zij geeft daarbij aan, dat gemak aan de top staat van de redenen waarom. Maar hoe “ongemakkelijk” is het gebruik van wasbare luiers precies?

“Vuile luier uittrekken, verzamelen in een daarvoor bestemde ton, tas of zak, schone luier aan, snel en gemakkelijk genoeg, als je het mij vraagt. Natuurlijk zijn er ook andere redenen waarom men niet gauw voor een wasbare luier kiest. Reden nummer twee is dat niet een ieder het ervoor over heeft luiers – en vooral poepluiers – te gaan staan wassen. Dat wordt ook duidelijk aangegeven onder mijn posts. Ze vinden het vies, kunnen niet tegen de geur en gooien ze dus liever zo gauw mogelijk weg. Tegenwoordig zoekt iedereen naar manieren om tijd te winnen en een wegwerpluier biedt die optie, ten opzichte van een wasbare luier eerder, volgens hun”, zegt Mimi.

Wat zijn de voordelen van wasbare luiers?

Mimi geeft aan, dat wasbare luiers vele voordelen bieden, waarvan besparing nummer één blijft. “Als je op basis van 8 luiers op een dag, voor de prijs van ongeveer SRD 5 per stuk, gemiddeld SRD14.000 zou uitgeven aan wegwerpluiers per jaar, zou je met hetzelfde voorbeeld, vanwege de verstelbare aard van de wasbare luiers, eenmalig, SRD 1.200 [8 x SRD 150] besteden voor 2 jaar (of langer), afhankelijk van de bouw van het kindje.”

Wasbare luiers zijn verder herbruikbaar en daardoor milieuvriendelijk: geen ophoping van extra vuil in huis. “Ik vang de resten op in een emmer, zowel poep als plas en gebruik dat als voeding voor mijn planten. De bedoeling van elke type luier, dus ook de wegwerpluier, is dat deze eerst geledigd wordt voordat hij wordt weggegooid. Dit weten velen niet, met het gevolg dat niet alleen, niet-bio vriendelijk materiaal wordt verzameld op de vuilstortplaats. maar ook poepresten die allerlei ongedierten aantrekken.”

Verder stelt zij, dat de wasbare luiers overdraagbaar zijn. “Als je ze zelf niet meer nodig hebt, kun je ze altijd cadeau doen aan iemand die ze wel nodig heeft en wil gebruiken of tweedehands verkopen om zo een deel van de uitbesteding terug te verdienen. Verder zijn de luiers comfortabel en luchtiger dan wegwerpluiers dus je hebt veel minder kans op/of zelfs helemaal geen last van luieruitslag”, aldus Mimi.

SK

error: Kopiëren mag niet!