Veel kritiek op fout plakkaat voor naamtag “I love Nickerie”

Shaouchkhan Abdul is jeugdparlementariër in het district Nickerie. Jaren geleden heeft hij het plan opgevat om zijn grootste project in Nickerie op te zetten ter stimulering van de toeristische sector in Nickerie. Dit heeft echter veel met zich meegebracht.

Parlementariër met de meeste projecten

Shaouchkhan is een parlementariër die op elk gebied heel veel voor zowel de jonge als de oudere generatie in Nickerie  heeft gedaan. Zijn grootste droom was om een naamtag te maken die op het welbekende Brasa Plein in Nieuw-Nickerie geplaatst zou worden. Het Brasa Plein is een plek waar veel Nickerianen naar toe gaan om zich uit te leven. Ook de vakantiegangers bevinden zich vaak rondom het plein. De sfeer is daar altijd het leukst, omdat ook de verschillende eetstandjes daar zijn, waar je een lekker hapje en drankje kan gaan pakken. Het idee was dus om een trekpleister te vormen voor de totale gemeenschap die wanneer dan ook naar Nieuw-Nickerie komt.

Plakkaat veel zichtbare taalfouten

De foto’s van het prachtig moment, de onthulling van het monument ‘I Love Nickerie’, waren overal te zien op social media. Jammer genoeg was er negatieve kritiek. Het naamtag zelf vond men een goed initiatief, maar het plakkaat dat onthuld werd door president Chandrikapersad Santokhi zat vol taalfouten in zowel woorden als zinsconstructie. Dit heeft hele vele discussies teweeg gebracht.

“Het zou nimmer de bedoeling zijn geweest van de initiatiefnemer om zo een plakkaat te maken”, zegt Deborah. “Wie heeft dit in elkaar gezet?”, vraagt Rosanna zich aan de andere kant af. Vragen kwamen van alle kanten, om het slecht geschreven plakkaat te begrijpen. Dit mocht overigens het plezier rond de onthulling en komst van het monument niet bederven. De mensen vinden het fijn dat ondanks alles de initiatiefnemer zich dapper in blijft zetten als jongere voor het district.

Gemeenschap reageert boos op plakkaat

Het plakkaat blijft nog wel ervoor zorgen dat mensen woedend worden wanneer ze naar naamtag gaan.  De foto die werd rondgestuurd, ging als een lopend vuur. Het ergste ervan is het punt geweest, dat de hoogste persoon van het land erbij was toen dit plakkaat mede door hem werd onthuld. Er was aldus de mensen duidelijk geen commissie die de screening hiervan in handen had. “Zwaar teleurgesteld”, zegt een mevrouw in een kort bericht en stuurt de foto naar derden om ze kenbaar te maken dat het plakkaat foutief is beschreven. Zelfs aanbevelingen kwamen langs samen met het foutief beschreven plakkaat ter ondersteuning om in vervolg zoiets  eerst te laten screenen voor dat het geplaatst en vooral onthuld wordt.

GW

error: Kopiëren mag niet!