Kwestie ontslag IOL-docenten nog vaag: Geen ontslagbrieven bij minOWC

De redactie van Dagblad Suriname heeft vernomen, dat enkele docenten van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) vanwege uiteenlopende redenen hun ontslag hebben ingediend. Vernomen wordt dat zaken niet zo goed op het IOL verlopen sinds de aanstelling van de nieuwe directrice, Melissa Venetiaan. 

Aan Jerry Oldenstam, onderdirecteur Onderwijszaken, is gevraagd in hoeverre deze informatie klopt en of hij zou kunnen bevestigen of hij werkelijk zijn ontslag heeft ingediend. Oldenstam zegt hierop, dat het klopt dat hij zich als onderdirecteur heeft teruggetrokken, maar wenst verder nog geen commentaar te geven, omdat hij de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Marie Levens, eerst wil spreken. Verder geeft hij aan, dat hij nog steeds Opleidings Coördinator van de opleiding Natuurkunde is.

Een andere docent van het instituut geeft aan, dat er onjuiste informatie in de media is verschenen. Docent Welmoed Ventura van de studierichting Nederlands, zou geen ontslag hebben ingediend. Verder wenst de docent niet in te gaan op de kwestie. 

De redactie van Dagblad Suriname verneemt verder van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, dat er tot dusver geen ontslagbrieven bij het ministerie zijn ingediend. 

SK

error: Kopiëren mag niet!