Diverse verkoopacties in verband met 1 juli

Niet alleen klein ondernemers, maar ook grote ondernemers zijn in de sfeer van de komende feestdagen. Enkele kledingzaken hebben in verband met 1 juli diverse acties. Een winkeleigenaar van een kledingzaak geeft tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat hij mensen op zo een manier tegemoet wil komen.

“Ik kan de dingen niet gratis weggeven, maar ik kan dan op een of andere manier de mensen of klanten blij maken. Bij enkele acties heb je buy one get one free, dus daar geef ik al enkele kledingstukken gratis weg. Ze zijn allemaal van goede kwaliteit en niet gevlekt. Je hebt sommige acties waarin gevlekte, gescheurde of een product met een gebrek bij de actie hoort, maar niet bij mij. Wij kunnen de klanten dat niet aandoen. Wat je niet voor je zelf wilt, doe je een ander niet aan. Dus zodra de mensen aan de Tourtonnelaan of Indira Gandhiweg komen dan komen zij iets goed bij mij tegen. Kleren zijn duur en niet een ieder is in staat nieuwe kleren aan te schaffen, maar dat kan nu wel”, zeg de winkeleigenaar.

Naast acties hebben enkele eigenaren hun winkel of hun omgeving al in de feestsfeer gebracht. “Er was een gemis, omdat er niet gefeest kon worden, maar nu kan het wel met inachtneming van de regels”, zegt een andere winkeleigenaar van een kledingzaak.

“Wij moeten de mensen ook een goed gevoel geven, een Sranang gevoel. De winkelier heeft enkele Surinaamse vlaggen opgehangen buiten en in zijn zaak en draait muziek van verschillende genres. “Elke klant krijgt van mij ook een geschenk, waaronder een hanger met een Surinaamse vraag of een Surinaamse vlag, en als er kinderen bij zijn krijgen zij een ballon of een knuffel. Het is geen voeding, maar een gebaar dat wij er toch voor elkaar zijn om elkaar blij te maken”, zegt de winkelier. 

Een klein ondernemer geeft op haar beurt aan, dat zij ook in de sfeer is van 1 juli. “De klanten hebben door alles en nog wat hun inkopen gedaan, ook al was het op krediet, maar het feit dat zij toch kiezen om bij mij te komen maakt mij blij”, zegt de klein onderneemster. Zij doet manicure. Haar actie houdt in dat klanten voor één prijs behandeld kunnen worden. Dus twee mensen kunnen samen hun nagels laten doen voor één prijs.

“Als ik de klanten aangeef dat er een verhoging is, dan zie je ze toch bij mij komen om mij te ondersteunen en dit is mijn manier van dankzeggen. Ik kan nu niet veel, omdat ik ook mijn centjes nodig heb, maar misschien wordt het volgend jaar wel iets meer. Voor nu doe ik wat ik kan om mijn klanten toch blij te zien. Wij moeten op een of andere manier er voor elkaar zijn. Als het niet door voeding kan of kleding, dan kan het ook door mode, maar op een andere manier.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!