Ustaad Roos Mohamed Rodjan (91), overleden

De talentvolle Surinamer Roos Mohamed Rodjan is op 91-jarige leeftijd overleden. Dagblad Suriname verkreeg vanuit de diepbedroefde familie de volgende informatie. Rodjan was in leven een bekende baithak gana zanger, nachaanya uit het district Commewijne.

Hij heeft onder andere ook deelgenomen aan het bekende radioprogramma van Rapar op de zondag, waarbij hij een oorkonde in ontvangst mocht nemen. Hij is lid geweest van Bhaitakgana Samaaj Lust & Rust. Ustaad Roos  zong van alles in de verschillende muziekgenre bhaitak gana, qawali, bhajan, bollywood golden oldies, sohar.

Hij is de muziek guru geweest van zijn neef, Chandew Ramesar. De neef heeft de 2de prijs behaald in de bhaitak gana competitie in Suriname. Roos Mohamed Rodjan was gehuwd met mevrouw Soekradji Rodjan-Parauti. Hij heeft kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en achter achterkleinkinderen.

De begrafenis staat gepland voor vandaag, dinsdag 28 juni. Met het heengaan van Ustaad Roos verliest de Surinaamse muziekwereld weer een ervaren artiest. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!