Stichting J.O.C.C.G. houdt sportdag voor jongeren te Powakka

Stichting J.O.C.C.G. begeleidt jongeren sinds 2015 op sport- en educatief-gebied. J.O.C.C.G. staat voor Jeugd Organisatie Cultureel Centrum Gonggrijpstraat. De stichting is zo’n 2 tot 3 jaar niet actief geweest, maar heeft besloten de draad weer op te pakken. 

J.O.C.C.G. hield woensdag 22 juni een sportdag voor een 30-tal jongeren van het dorp Powakka (Para) in de leeftijdsklasse van 6 tot 18 jaar. De stichting kreeg donaties van verschillende sponsoren. De voorzitter van de stichting, Jimmy Nijbroek, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat het de bedoeling is om deze wedstrijden vaker te organiseren voor jongeren uit achtergestelde buurten. “Zo willen wij ze motiveren om aan sport te doen en ze nuttig bezig te houden, zodat ze het criminele pad niet opgaan.” 

Tijdens de sportdag kregen de kinderen allemaal een hapje en een drankje en de winnaars een leuke prijs. Nijbroek zegt, dat zij het wedstrijdelement voorop stellen. “Je moet je uiterste best doen om te winnen als je een prijs wilt.” Nijbroek geeft verder aan, dat hij politieman en oud atleet is. Hij is Surinaams kampioen geweest op de 100 en 200 meter sprint in de jaren ’80 en ’90. 

Het centrum van de stichting was eerder gevestigd aan de Gonggrijpstraat, maar helaas hebben zij moeten ontruimen van de eigenaar, via de rechter, geeft de voorzitter aan. Het kantoor is voorlopig gevestigd in het Politiebureau Munder, waar Nijbroek werkzaam is als chef van dienst. Momenteel zijn zij op zoek naar een locatie in Paramaribo om een nieuw centrum voor de stichting op te zetten.  

SK

error: Kopiëren mag niet!