“Het gaat moeilijk en het kan moeilijker worden, maar samen staan wij sterk”

Enkele klein ondernemers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij het nu al druk hebben in verband met de komende feestdag.

Gunia, die warme maaltijden en gebakjes maakt op bestelling, geeft aan dat zij al volgeboekt is voor 1 juli. Zij heeft al heel wat bestellingen om te leveren, vanaf de afgelopen twee weken tot 1 juli heeft zij bestellingen. Op de zondag heeft zij standaard bestellingen en dan is het ook al druk.

“Ik ben blij dat ik zoveel bestellingen binnen heb. Ik heb tijden meegemaakt waarbij ik dacht om met alles te stoppen en met iets anders te beginnen, maar ik heb het niet opgegeven”, zegt Gunia. Door de week heeft zij ook bestellingen zoals  warme maaltijden, waaronder bruine bonen, zoetzure vis, pom en pastei en vegetarische maaltijden. “Dat werkt net als de bestellingen van de gebakjes. Een ieder bestelt twee dagen van te voren, zodat ik weet hoeveel ik moet klaarmaken en leveren”. De klein ondernemeemster zegt verder, dat zij het heel leuk vindt dat zij haar eigen dingen kan doen. Het gaat niet altijd zoals zij het wil, maar zolang ze op haar eigen benen kan staan is zij blij.

“Ik vind het jammer dat velen gedemotiveerd zijn vanwege de situatie. Ik begrijp de mensen aan de ene kant, maar ik zie het juist als een uitdaging. In het leven ga je obstakels hebben, maar je moet sterk in je schoenen staan om ze te overbruggen. Er zijn heel wat informatie bronnen en websites en andere ondersteuningen die je kunnen oppeppen, dus geef niet op. Ik hoop in de toekomst wel mijn eigen ruimte te hebben, dan kan ik van mijn keuken uit alles doen, maar dat gaat tijd nemen. Voor nu werk ik wel er naar toe en kijk wat mijn toekomstige kanten voor mij zullen betekenen.”

Een andere klein ondernemer geeft aan, dat het heel goed is uitgekomen dat de feestdagen dit jaar een beetje anders zijn. “Het was vermoeiend de afgelopen periode en velen hebben het opgegeven. Maar, nu is het wel een stapje vooruit eigenlijk een compensatie. De prijzen van bepaalde benodigde spullen zijn wel verhoogd, maar wij proberen het te halen. En de klanten vind ik heel erg top, die weten waar door wij als kleine ondernemers gaan en ons ook steunen. Ik probeer ook andere kleine ondernemers te steunen in waar ze dingen kunnen bestellen die ik niet kan maken. Als ik een klein zitje heb of als mijn kinderen jarig zijn, heb ik wel iemand of een ander soort lekkers. Zo helpen wij elkaar toch om het beste ervan te maken. Het gaat moeilijk en het kan moeilijker worden, maar samen staan wij sterk.”

TM

error: Kopiëren mag niet!