Grootste Energy Summit van start in Suriname

Staatsolie CEO Jagesar: “Suriname is open for business

Suriname’s Energy, Oil and Gas Summit and Exhibition (SEOGS) is maandag 27 juni officieel geopend. President Chandrikapersad Santokhi en de Guyanese President Irfaan Ali waren samen met regionale ministers en zakenlieden aanwezig in hotel Torarica voor de openingsceremonie. De summit komt in een tijd waarin Suriname zich klaarmaakt om een ​​belangrijke speler te worden in de wereldwijde energie-industrie. De aangesloten expositie in Paramaribo is op 28, 29 en 30 juni.

Grootse top 

Staatsolie is gastheer van het evenement, met de volledige steun van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen en het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Ongeveer 2.000 lokale, regionale en internationale belanghebbenden op het gebied van energie zullen naar verwachting het evenement bijwonen.

De algemeen directeur van Staatsolie, Annand. Jagesar, vertelde aan de nieuwswebsite OilNOW, dat de groeiende olie- en gasontdekkingen voor de kust van Suriname in de afgelopen jaren Suriname hebben doen opkomen als het centrum van olie- en gasactiviteiten dat belanghebbenden van over de hele wereld zal gaan aantrekken. “SEOGS 2022 zal Suriname opnieuw bevestigen als een opkomende wereldspeler in olie, gas en energie en een aantrekkelijke investeringsbestemming”, zei Jagesar. 

Suriname is open for business 

“Suriname staat open voor zaken en gezien de recente significante offshore vondsten, zien we enorme kansen voor onze internationale en nationale partners, en voor de ontwikkeling van onze natuurlijke rijkdommen in het belang van iedereen.” “Staatsolie”, voegde hij eraan toe, “gelooft in het belang van het aantrekken van buitenlandse investeringen en het bevorderen van lokaal ondernemerschap en capaciteitsopbouw. Dat is de rol die de Energy Summit speelt. Staatsolie ontwikkelt al meer dan 40 jaar het koolwaterstof potentieel van Suriname, om elektriciteit op te wekken en duurzame energiebronnen te ontwikkelen.” Op de vraag wat deze conferentie anders zal maken dan andere soortgelijke evenementen die in het land worden gehouden, zei de baas van Staatsolie: “Het is anders, omdat dit de eerste olie- en gastop is die in het land wordt gehouden sinds er grote ontdekkingen zijn gedaan voor de kust.”

Hij wees er ook op, dat de conferentie volledig is uitverkocht, wat de groeiende belangstelling voor de Surinaamse offshore olie- en gassector onderstreept.

Energiezekerheid 

“Terwijl Staatsolie ernaar streeft om een ​​regionaal geïntegreerd energiebedrijf te worden, en Suriname, een wereldwijde olieproducent, versterkt SEOGS 2022 onze Visie 2030 en helpt het de basis en strategie te leggen voor een collaboratieve, duurzame en inclusieve energietoekomst met commerciële en maatschappelijke welvaart”, schetste hij.

Fondsen die worden gegenereerd door de Energietop zullen worden gebruikt om het Vaccinatiefonds van Suriname te ondersteunen. Suriname heeft de afgelopen jaren een reeks offshore-ontdekkingen gedaan, waaronder bij Blok 58 door Apache en TotalEnergies, hoewel de olieproductie daar nog niet is begonnen.

error: Kopiëren mag niet!