For the love of books!

Verzana Mokiem en Risma Bissesar zijn de nieuwe eigenaren van Atlantis Books and More. Vanaf 1 juli nemen zij het roer over van André van der Heijden en Joane Sabajo, die de winkel de afgelopen 4 jaar hebben gerund.

Beide dames hebben een grote liefde voor boeken. Verzana is in Nederland geboren, maar heeft Surinaamse ouders. In 2018 kwam zij naar Suriname. Lezen is een van haar grootste hobby’s. Risma groeide op in Paramaribo. Na haar studie sociologie aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname besloot ze haar hart te volgen en een opleiding voor bibliothecaresse te volgen. Zij werkt nu als vrijwilliger bij The Community Hub, een bibliotheek en buurtcentrum in Flora.

Eigenaar

Verzana en Risma leerden elkaar ook daar kennen, toen Verzana een keer met haar moeder een bezoek aan de bibliotheek bracht. Vanaf die dag ondernemen zij veel activiteiten samen, met name gerelateerd aan boeken en natuur. Toen Verzana aan Risma vroeg of ze samen met haar op ‘boekenavontuur’ wilde, hoefde ze niet lang na te denken. Kort daarna waren ze eigenaar van een echte bookshop.

Book community

De nieuwe eigenaren gaan ervoor om het goede van de webwinkel zo veel mogelijk te behouden, maar ze willen ook nadrukkelijk de verschillende bibliotheken van Suriname betrekken en hun collecties ontsluiten. Zo hebben lezers meer inzicht in het aanbod van boeken in Suriname. Met Atlantis Books and More als startpunt willen ze een book community tot leven wekken, mensen samenbrengen rond boeken. Denk aan lezingen, presentaties en misschien op termijn een boekenclub. Verzana en Risma willen lezers en liefhebbers van boeken dichter bij elkaar brengen en geletterdheid bevorderen. Iets van een ideële doelstelling zit er dus wel in.

Afhalen

Wat er gaat veranderen is de bezorging van de boeken. Verzana en Risma willen met pick-up points gaan werken. Klanten halen dan zelf hun bestelling op bij een door hen gekozen afhaalpunt in de stad. Idee is dat het dan voor klanten gemakkelijker zal zijn om in de eigen tijd de boeken te halen. Daarbij is de kans groot dat klanten bij een pick-up point andere boekliefhebbers tegen het lijf lopen. En wat is nu leuker dan andere mensen die van boeken houden te ontmoeten en met elkaar over boeken te praten?

Webshop

Verder gaan Verzana en Risma het gebruik van de webshop meer promoten. Dat is nu wat achtergebleven. Een boek kopen via een website is namelijk een heel gemakkelijke en efficiënte manier van bestellen. Nog niet iedereen in Suriname heeft bestellen via internet ontdekt. Het lijkt of ons land hier wat achterloopt op de rest van de wereld. Daar gaan Verzana en Risma iets aan doen!

Assortiment

Waar Verzana en Risma zeker mee willen doorgaan, is de manier van inkopen. Atlantis Books and More heeft altijd heel erg vraaggericht ingekocht, wat goed is. Toch zien Verzana en Risma wel kansen voor aanvulling. Denk aan Latijns-Amerikaanse literatuur, Surinaamse boeken, Britse klassiekers, Engelstalige boeken, horror, manga en Donald Ducks. Het assortiment zal hierop worden uitgebreid. Liefhebbers van deze boeken worden dus op hun wenken bediend!

error: Kopiëren mag niet!