Dc Marlene Joden (Para) is niet tegen burgerparticipatie

Het commissariaat van Para plaatste op 20 juni een waarschuwing omtrent initiatiefnemers die langslopen bij huishoudens voor het collecteren van geld ten behoeve van civieltechnische werken, met name het egaliseren van wegen. Volgens de bekendmaking was er gecollecteerd bij huishoudens aan de Copie- en Pallisadeweg.

Het commissariaat waarschuwde niet hieraan mee te werken, omdat de districtscommissaris van Para, geen kennis hiervan draagt. 

De districtscommissaris van Para, Marlene Joden, zegt in gesprek met Dagblad Suriname, dat zij niet tegen burgerparticipatie is. “Het moment dat burgers zich bundelen om iets gedaan te krijgen sta ik 100 en 1.000 procent hierachter.” Joden geeft aan, dat zij wel er tegen is, als men aangeeft dat zij in opdracht van het Commissariaat of van de districtscommissaris geld innen bij de mensen. Dit is strafbaar, stelt zij. 

“Men moet mijn naam niet gebruiken, maar dat is jammer genoeg wel gebeurd. Eenieder mag zich bundelen voor een oplossing. Wij hadden geen oplossing. Op bepaalde plekken zijn mensen genoodzaakt zich te bundelen. Ik heb het vanaf het prille begin gezegd, samen zijn we sterk.”

Joden benadrukt, dat het Commissariaat geen geld int bij de burgers. Als het vanuit het Commissariaat afkomstig was, zou dat gratis zijn.

SK

error: Kopiëren mag niet!