Vrouw (36) steekt 51-jarige partner dood op goudveld te Sarakreek

De 51-jarige José Conceiao Martin Filho is in de late avond van woensdag 22 juni door zijn partner I.S. (36) met een scherp voorwerp doodgestoken op het goudveld van Claudia te Sarakreek in het district Brokopondo. Dit meldt het Korps Politie Suriname maandagmiddag 27 juni.

Agenten van het politiebureau Brokopondo, die na de melding naar de locatie gingen, troffen donderdag 23 juni het lichaam van Filho met een barstwond aan zijn rechterslaap en een steekverwonding in de buik aan. Een arts stelde formeel de dood van het slachtoffer vast.

Volgens het voorlopig onderzoek kregen de man en zijn vrouw een heftige woordenwisseling. Op een bepaald moment bewapende de vrouw zich met een scherp voorwerp en bracht haar partner een steekverwonding toe in de buikstreek. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.

De verdachte werd door omstanders aangehouden en in afwachting op de komst van de politie in een kamer opgesloten. Toen de politie ter plekke arriveerde werd zij overgedragen aan de agenten. 

Na overleg met het Openbaar Ministerie is I.S. in verzekering gesteld en overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het onderzoek in deze zaak. Het scherp voorwerp is nog niet achterhaald.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van Jose ter obductie in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!