Twee aangehouden jonge inbrekers hadden het voorzien op apparatuur in scholen te Latour

Agenten van het politiebureau Latour hebben zaterdagavond 25 juni T.M. (22) en de 18 jarige R.R. voor inbraak in een school aangehouden. Een derde verdachte zag kans uit handen van de politie te blijven, aldus bericht het Korps Politie Suriname maandag 27 juni..

Na de melding dat drie mannen bezig waren in te breken in de O.S. Hockeyschool gingen agenten naar die school. Bij aankomst op die school werden T.M. en R.R. aangehouden. In de woning van één van ze werden een laptop en printers die buit waren gemaakt, aangetroffen en inbeslaggenomen. Toen zij zich weer naar die school begaven om de resterende buitgemaakte goederen op te halen, werden de twee door de politie aangehouden. 

Het tweetal heeft bekend ook te hebben ingebroken in de St. Ceciliaschool op vrijdag 17 juni. Daar werden 11 laptops en een kopieermachine, die verkocht werden aan een heler, gestolen. 

Op aanwijzing van één van de aangehouden verdachten werd de locatie aangedaan waar zij de heler zouden ontmoeten. De 21-jarige heler R.H., die volgens afspraak de verdachten opwachtte om gestolen goederen op te kopen, werd in de kraag gevat.

Bij een onderzoek in de woning van de heler werden 12 laptops met chargers en de kopieermachine aangetroffen en inbeslaggenomen. R.H. gaf de politie te kennen, dat vier van de laptops van hem zijn. Van de 11 gestolen laptops had hij er inmiddels drie doorverkocht.

Hangende het onderzoek zijn zowel de twee aangehouden verdachten als de heler na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Aan de houding van de derde voortvluchtige verdachte wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!