Goede sfeer op markt Nieuw-Nickerie

De sfeer onder de marktverkopers op de markt in Nieuw-Nickerie, alsook consumenten, is vrij goed. Nog altijd is de markt een instituut op zich. Bejaarde verkopers boven de 60 en 70 jaar zijn geen uitzonderingen.

In gesprek met Dagblad Suriname gaven enkele verkopers in afgelopen weekend op de markt aan, dat zij het fijn vinden om op de markt te zijn. “Het is misschien niet als vroeger, maar wij doen ons best. De verkoop komt op gang, desondanks je merkt wel dat er koopkrachtdaling is”, stelde een verkoper.

Een visverkoper zei “De lokale bewoners kopen veel minder nu, merken we. Toeristen uit Nederland en Europa zien wij zelden meer. De prijzen die relatief stabiel gebleven waren zijn nu toch gedwongen flink gestegen. We proberen toch zoveel mogelijk te verkopen. Hopelijk wordt de crisis aangepakt, want dat maakt ons leven héél moeilijk. Maar, het blijft wel gezellig hier.”

 Het ministerie van Openbare Werken heeft onlangs enkele dringende problemen in zowel Nickerie en Coronie aangepakt. Ook de afkalving aan de achterzijde van de Openbare Markt van Nieuw-Nickerie wordt aangepakt. Middels het aanbrengen van een beschoeiing aan de achterzijde wordt de verdere afkalving aangepakt. Doordat de Nickerierivier schade blijft aanrichten aan dat deel van de markt, heeft vooral de vishal ernstige verzakkingen. Vanwege de uit te voeren beschoeiingswerkzaamheden is de vishal en ook een deel van de markt gesloten. Die groep van marktverkopers is elders op het terrein ondergebracht.

error: Kopiëren mag niet!