Minister Mathoera spreekt Franse collega over versterking samenwerking

Minister Krishna Mathoera van Defensie heeft een vruchtbare ontmoeting gehad met haar Franse ambtgenoot Sébastien Lecornu. Tijdens de ontmoeting hebben beide ministers het belang van de defensie samenwerking bevestigd en de verdere versterking daarvan besproken.

De bewindsvrouwe woonde op uitnodiging van Frankrijk van 13 tot en met 17 juni de Eurosatory-beurs in Parijs bij, zo meldt Defensie zondagmiddag 26 juni.

Eurosatory is de grootste internationale handelsbeurs waar producten op het gebied van defensie en veiligheid worden tentoongesteld. Hieraan nam een groot aantal landen deel. “Het heeft onze inzichten enorm vergroot”, benadrukt minister Mathoera. De militaire coöperatie tussen de twee landen dateert van 1992 en is gebaseerd op professionaliteit, vertrouwen, vriendschap, wederzijds respect en wederzijds voordeel. 

Zo wordt er jaarlijks een Reunion Regionale des Echanges Militaires (RREM) tussen de legers van de twee landen ondertekend, waarin afspraken worden gemaakt met betrekking tot opleidingen en trainingen, gezamenlijke rivierpatrouilles, informatie uitwisselen en werkbezoeken.

Eind vorig jaar werd als uitvloeisel van het eerste Guiana Shield Strategic Dialogue tussen Suriname, Guyana en Frans-Guyana een common security masterplan getekend. De tweede dialoog wordt eind dit jaar in Suriname georganiseerd.

error: Kopiëren mag niet!