Robert J. Faucher voorgedragen als nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Suriname

President Joe Biden heeft een nieuwe ambassadeur voorgedragen voor Suriname. Het gaat om Robert J. Faucher, een carrièrediplomaat van de Senior Foreign Service met de rang van minister-adviseur en is sinds 2019 adjunct-assistent-secretaris van het Bureau of Conflict and Stabilization Operations (CSO). Indien bevestigd door de Senaat, zal Faucher Karen L. Williams vervangen, die in juli 2018 door Donald Trump werd voorgedragen.

Faucher was voorheen directeur van het Bureau voor West-Europese Zaken bij het Bureau voor Europese en Euraziatische Zaken en bekleedde ook functies als directeur in de kantoren van Politieke Zaken van de Verenigde Naties (VN) en Gespecialiseerde en Technische Agentschappen van de VN bij het Bureau voor Internationale Organisatieaangelegenheden.

Faucher trad in 1985 in dienst bij de buitenlandse dienst en was plaatsvervangend hoofd van de missie op de Amerikaanse ambassades in België, Ierland, Suriname en Luxemburg.

Zijn andere overzeese posten omvatten Nederland, de Amerikaanse missie bij de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Zijn eerdere dienst in Washington omvatte plaatsvervangend kantoordirecteur bij het Bureau voor Europese Uniezaken, Bureau voor Europese en Euraziatische zaken; Speciale assistent bij het Bureau voor Inlichtingen en Onderzoek; en Advocaat Adviseur voor het Midden-Oosten en Zuid-Azië in het Juridisch Adviseurskantoor.

De Duitse immigrant groeide op in Arizona, en heeft onder andere gestudeerd aan de Arizona State University en aan de Universiteit van Edinburgh. Hij spreekt ook Nederlands en Frans.

error: Kopiëren mag niet!