Minister Riad Nurmohamed; “Focus gaat nu moeten zijn op hoe in te spelen bij wateroverlast”

“We zien in de regio en verder in de wereld dat het veel erger kan zijn en worden”

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken heeft donderdagmiddag in het parlement aandacht gevraagd voor verandering in aanpak en benadering van wateroverlast. De minister gaf met kaarten en peilingen aan, dat wateroverlast aan het verergeren is.

Hij zei, dat de regens nu ongekend zijn en dat  dat een globale trend van klimaat- en weersverandering is. “Het ministerie is druk doende om de natte infrastructuur aan te pakken en verder te onderhouden. Ook het NCCR (Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing) moet verder versterkt worden. De situatie in Brokopondo is heel erg, maar wat als dat in Paramaribo gebeurt? We moeten daarop ook voorbereid zijn”, sprak minister Nurmohamed.

“De focus gaat nu moeten zijn op hoe in te spelen bij wateroverlast. We moeten de mensen nu een andere soort informatie geven en nadruk leggen op voorlichting. Hoe gaan wij om met de waterproblemen? We moeten niet bang zijn voor wateroverlast. We moeten voorbereid zijn, hoe we ermee omgaan. Als je kijkt naar de regio, dan zie je bijvoorbeeld dat het veel, veel erger is in Brazilie. Maar, ook Guyana heeft last van wateroverlast. De Verenigde Staten en Europa ook. Dus het is een terugkerend verschijnsel. De wetenschap had dit al voorspeld. We moeten die informatie uitleggen aan de samenleving. De grondwaterstand van Suriname is hoog. De kuststrook is erg laag gelegen. Dus wij moeten de klimaat en hydrologie van ons land begrijpen,” aldus de minister.  

Kijk hieronder vanaf 31:28 naar het betoog van minister Nurmohamed donderdagmiddag in De Nationale Assemblee:

error: Kopiëren mag niet!