“Met aparte aanpak moet verkoop nog lukken”

“Fruit verkopen in zo’n tijd is ook geen makkelijk werk”, zegt een burger die fruit verkoopt langs de straat. Tijdens een gesprek met Dagblad Suriname geeft hij aan, dat er dagen zijn, waarop de verkoop gaat en dagen dat het helemaal slap is. “Maar, zodra je fruit hebt, waar veel vraag naar is, dan kan je van geluk spreken. De meest gevraagde vruchtensoorten zijn sinaasappel, papaja, manja, watermeloen en ananas. Er zijn wel enkele anderen tussen, maar de meest gevraagde dingen kan je niet missen. Zolang het seizoen is van een van de vruchten moet je die zeker verkopen”, zegt de verkoper.

De verkoper geeft verder aan, dat hij dagelijks verkoopt, maar niet op dezelfde plaats te vinden is. “Levering is ook mogelijk, dus voor mijn vaste klanten lever ik ook fruit. In het leven ga je jezelf moeten ontwikkelen om vooruit te komen. Op een stand blijven, bracht mij niet vooruit, dus ik moest eerst aan een alternatief komen om mijn spullen te verkopen”, zegt de verkoper. “Door te leveren en op verschillende plekken te verkopen heb ik een grotere klantenkring kunnen opbouwen en ben ik bekender geworden.”

Een burger die ook meedoet met de verkoop, zegt dat hij ook aan een alternatief is gekomen om zijn centjes te verdienen. Naast het verkopen van vruchten verkoopt hij nu ook kleren uit het buitenland en elektrische apparaten. De verkoop gaat niet als hoe hij wil, maar er zijn wel mensen die geïnteresseerd zijn en dan wel een andere dag komen kopen.

“De verkoop van vruchten gaat, maar nu heb je ook veel meer concurrenten. Je hebt velen die mee doen aan de verkoop langs de straat of vanuit hun voertuig en of voor hun deur. Een ieder wil zijn of haar centjes verdienen. Alleen moeten wij, die al jaren verkopen, het een beetje anders doen. Wij moeten dan apart zijn in vergelijking met de anderen. Dan gaat de verkoop zeker nog lukken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!