Chaos op Europese luchthavens

Zowel in Frankrijk, Spanje, Italië en Engeland staan er lange rijen op de luchthavens. Net als Schiphol kampen ze ook op veel andere Europese luchthavens met personeelstekorten en stakingen door de opgelopen werkdruk, waardoor er vluchten geannuleerd moeten worden en reizigers uren moeten wachten om door de paspoortcontrole te komen.

De problemen op de luchthavens worden veroorzaakt door de harde maatregelen die de luchtvaartsector moest nemen tijdens de pandemie. In de afgelopen twee jaar zijn er tienduizenden werknemers ontslagen, die nog altijd niet vervangen zijn. Inmiddels is het toerisme sinds het loslaten van de coronarestricties weer ontzettend aangetrokken.

Daarnaast heerst er grote ontevredenheid onder het luchtvaartpersoneel. Niet alleen is de werkdruk enorm opgelopen door het tekort aan mensen, de salarissen zijn volgens de medewerkers ver ondermaats.

error: Kopiëren mag niet!