Bilateraal Drugsoverleg tussen Suriname en Nederland gehouden in Suriname

Het Bilateraal Drugsoverleg tussen Suriname en Nederland vond donderdag 23 juni plaats, zo bericht het Surinaamse Openbaar Ministerie (OM). 

De Surinaamse delegatie werd voorgezeten door het Openbaar Ministerie en bestond verder ook uit vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname, NV Luchthavenbeheer, het Justitieel Interventie Team, de Douane en de Douane Recherche. De Nederlandse delegatie bestond uit vertegenwoordigers van het ministerie van Justitie en Veiligheid, het Openbaar Ministerie en de Koninklijke Marechaussee en de politieliaison van Nederland in Suriname. 

Tijdens dit overleg werd een 13-tal besluiten genomen waaraan beide delegaties zich zullen committeren om zodoende de samenwerking te intensiveren op het gebied van drugsbestrijding. Welke besluiten het zijn vermeldt het OM niet.

Het overleg is afgesloten met een bezoek van de Nederlandse delegatie aan de Jules Sedney Haven en de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

error: Kopiëren mag niet!