Artiest Isje Ralim begon in kerk met zingen

De Pop Jawa winnaar, artiest Isje Ralim is tot heden actief in de muziekwereld. In gesprek met Dagblad Suriname vertelt Ralim, dat hij in de kerk is begonnen met zang. Hij begon als 6-jarige met zang en jaren erna is hij doorgestroomd naar het jeugdkoor van de gemeente Duta Watjana.

In 2002 nam hij voor het eerst deel aan het Pop Jawa Songfestival en behaalde de eerste plaats, sindsdien is Ralim actief in de muziekwereld. Van 2007 tot en met 2010 speelde hij in de formatie Booyaka. De muziekgroep heeft ook een album uitgebracht. In Suriname heeft de artiest voor EMF, Spang Makandra, Ed & Friends en The Future Club gespeeld. Daarna vertrok hij naar Nederland en heeft in 2018 zijn eigen band I & F (Isje & Friends) opgericht. In juli 2021 heeft I & F een eigen song getiteld “Voel Je Los” gelanceerd. Het nummer is te beluisteren en bekijken via YouTube, Spotify en Apple Music.

“Als solo artiest en samen met de band wordt er gewerkt aan meer die later dit jaar uitkomen. Ook werk ik samen met CIAM (Christians In Action Musicians) waarbij we gospelnummers opnieuw uitbrengen en dat vaak in een ander jasje. Ik vind het belangrijk dat de mensen genieten van de songs, hetzij eigen nummers als ook covers. Mijn doel is om de legacy van Trisman Ralim voort te zetten die hij heeft achtergelaten met zijn nummers. Maar, ook dat mijn stem het bereik van het publiek kan vergroten. Mijn recente muziekproject was vorig maand samen met Sally the rising star uit Suriname, waarbij ik haar muzikale gedeelte deed tijdens haar theatervoorstelling in De Doelen Rotterdam”, aldus Ralim in gesprek met Dagblad Suriname. 

(Khoesiaal P.)

error: Kopiëren mag niet!