Woningverhuurders blijven de huur opschroeven

Met niets en niemand wordt er nu rekening gehouden. Een ieder kijkt naar zijn of haar voordeel, zegt een alleenstaande moeder woensdag tegenover Dagblad Suriname. Zij gaf tijdens een gesprek aan, dat zij haar woning moet verlaten en op zoek moet gaan naar een andere woning.

“Het is niet mijn huis. Ik heb dat gehuurd en op mijn contract staat dat ik per maand SRD 1.800 moet betalen. Het contract is verlopen en ik vroeg om dat dan te verlengen, maar dan wil de verhuurder het voor SRD 4.000 verhuren. Hoe doe je dat? Hoe huur je een studio kamer met slechts een bad, toilet en een terras voor zoveel? Dan heb je ook nog problemen als het regent. Alles raakt onder water en de onaangename geur die je krijgt maakt het nog erger. Ik kan het al helemaal niet redden met mijn salaris voor de huur, daarnaast moet ik tanken en ook nog voor de oppas betalen voor mijn kind en voeding. Dit is heel erg. Waar haal ik het vandaan?”, vraagt de alleenstaande moeder zich af.

“Ondanks dat je tot de eigenaar praat komt er geen oplossing. Hoe ga ik elders onderdak op zo’n kort termijn vinden? Het is voor een alleenstaande al heel moeilijk om te overleven en dan heb je nu nog dit erbij.”

Een andere burger die ook alleenstaande is en klein ondernemer zegt, dat zijn verhuurder hem het leven ook zuur wil maken. “Ik heb een klein pand gehuurd waarbij ik online spullen laat halen op bestelling en verkoop. Alles ging mooi, maar dan kwam de verhuurder met een verhoging op me af. Ik betaal per maand al SRD 5.500, maar nu wil de verhuurder dat ik SRD 9.000 betaal. Business gaat al slap en ik probeer ondanks alles nog de huur op tijd te betalen, dan hoe wil men dat ik zo een groot bedrag moet voldoen? Tegenwoordig heb je mensen die zelf hun bestellingen doen en op gaan halen, dus mijn diensten zijn laat ik zeggen een beetje ouderwets aan het worden en dan krijg je dit nog op je af. Ik betaalde voor het Covid-19 gedoe SRD 3.000 en dan werd die tijdens het hele gedoe verhoogd naar SRD 4.500 en daarna SRD 5.500 en nu SRD 9.000. Ik zie het als een grote sprong van iemand die helemaal geen gevoel heeft of niet mee wil leven”, zegt de kleine ondernemer.

“Ik hoop echt dat ik een andere oplossing kan vinden want je bedrijfsadres iedere keer veranderen is ook een heel proces en dan weet je ook niet of het daar zal lukken met je bedrijf.”

TM

error: Kopiëren mag niet!