LVV-minister legt eerste steen nieuw gebouw Viskeuringsinstituut

De Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) wordt uitgebreid met een nieuw  gebouw. Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) symbolisch heeft donderdag 23 juni de eerste steenlegging gedaan van het nieuwe gebouw. De werkzaamheden naar dit moment toe gingen in april van start, waarna ondanks de slechte weersomstandigheden de streefdatum voor de eerstesteenlegging is behaald, aldus het ministerie.

Er zijn volgens Julliette Colli-Wongsoredjo, directrice van het VKI, diverse redenen voor het opzetten van dit gebouw. Tijdens de Covid-pandemie was het VKI genoodzaakt personeel te accommoderen met inachtneming van de vereiste anderhalf meter afstand. Hierdoor konden velen niet meer in een ruimte bij elkaar zitten en werden elders ruimtes gehuurd voor het personeel. Ook werd het trainingslokaal in die periode afgestaan aan de afdeling Inspectie. 

Het is volgens de directie echter wenselijk dat voor een optimale uitvoering van het werk, het personeel bij elkaar is. In het nieuwe gebouw komt er daarom een nieuwe trainingsruimte, alsook een afdeling voor onder andere monsterafname. 

Het streven is om binnen 10 maanden het nieuwe gebouw van VKI op te leveren.

error: Kopiëren mag niet!