Buitenlandse Zaken neemt klachten over lange wachttijden aanvraag visum serieus

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) wordt de laatste maanden overspoeld met klachten van burgers over de lange wachttijden voor het verkrijgen van visa voor de Schengenlanden en de VS, zo meldt het ministerie donderdag 23 juni.

De visumaanvraag om naar Nederland te kunnen reizen geschiedt via het kantoor van VFS Global. Hier krijgen Surinaamse burgers wachttijden voorgeschoteld voor het verkrijgen van een afspraak, die kunnen variëren van drie tot wel vijf maanden. Dit veroorzaakt veel ongerief voor vooral personen die moeten afreizen vanwege een spoedeisend karakter, aldus BIBIS.

Het ministerie heeft gehoor gegeven aan de vele verzoeken van Surinamers om te bemiddelen. Begin dit jaar zijn al gesprekken gevoerd met desbetreffende ambassades en zijn diplomatieke nota’s uitgebracht om dit issue onder de aandacht te brengen.

Het ministerie is de verzekering gegeven, dat de visumverlening spoedig zal worden opgeschaald.

error: Kopiëren mag niet!