Volksgezondheid neemt deel aan 170e sessie van PAHO’s Executive Committee in Washington DC

Een delegatie onder leiding van minister van Volksgezondheid drs. Amar Ramadhin is van 20-24 juni in Washington D.C. voor deelname aan de 170e sessie van PAHO’s Executive Committee (Pan American Health Organization). 

Suriname heeft de functie van rapporteur over de periode van 2021-2022, dus ook tijdens deze bijeenkomst deze dagen in Washington. Deze wordt vervuld door drs. Ritesh Dhanpat, de onderdirecteur van het ministerie Volksgezondheid. 

Tijdens deze vergadering wordt de agenda van de “30th Pan American Sanitary Conference” en “74th Session of the Regional Committee of WHO for the Americas” die dit jaar zal plaatsvinden van 26-30 september goedgekeurd. 

De zes kandidaten voor de functie van “PAHO Executive Director” worden ook tijdens deze Conference voorgesteld. De “30th Pan American Sanitary Conference”, is niets anders dan de “PAHO Directing Council”, die jaarlijks plaatsvindt in Washington D.C. Om de vijf jaren verandert de naam in “Pan American Sanitary Conference”.

Suriname is sinds 29 September 1976 lid van de PAHO. Sindsdien heeft Suriname heel veel kunnen realiseren op het gebied van Volksgezondheid met technische en financiële ondersteuning van de PAHO. De ondersteuning van- en samenwerking met de internationale organisatie is heel belangrijk en heeft wederom zijn nut bewezen in de strijd tegen Covid-19. 

The Executive Committee bestaat uit negen lid landen, verdeeld in drie groepen, die elk eens per jaar bijeen komt.  

Suriname is van 2020-2023 lid van de “PAHO Executive Committee” met Argentinië en Mexico. Deze landen hebben in deze periode elk afzonderlijke taken te vervullen tijdens de “170th session of the Executive Committee”. Argentinië heeft als President de vergadering geleid, Mexico als Vice President en Suriname als Rapporteur. 

Minister Ramadhin zal tijdens de bijeenkomst met interventies de standpunten van Suriname per resolutie kenbaar maken, aldus het ministerie van Volksgezondheid woensdag 22 juni.

error: Kopiëren mag niet!