Prijzen op de markt zijn hoger, dan buiten de markt

De prijzen van enkele groentesoorten zijn verlaagd. Bladgroenten kan men vinden voor tussen SRD 15 en SRD 20 en gesneden groenten vanaf SRD 25. Andere groentesoorten waaronder sopropo, antroewa en boulanger zijn nog steeds even duur, kleine hopen hiervan zijn te vinden tussen de SRD 15 en SRD 35.

Harvey, die een bezoeker is en die ook dagelijks langs de markt loopt, geeft in een gesprek met Dagblad Suriname, dat het nu niet regent. “Wanneer het weer gaat regenen zullen wij zien of de prijzen weer veranderen. Ik ben ook iemand die hard werkt en ken enkele van de standhouders’ verhalen, maar de prijzen op zo’n manier iedere keer verhogen is helemaal niet goed. De groentesoorten smelten niet gelijk als water op ze komt of krijgen ze dan een andere waarde nadat het heeft geregend? Ik verkocht ook groenten langs de straat, maar gaf het op, toen vele burgers langs de straat besloten te verkopen. Ik weet allemaal hoe het er aan toe gaat, dus prijsverhoging na een regenbui is niet nodig”, zegt Harvey. 

Enkele burgers die inkopen aan het doen ZIjn in het centrum stellen, dat zij voorlopig de markt niet in zullen gaan. “Het is duur en de prijzen verschillen veel van elkaar. De spullen bij de verkopers langs de straat of in het centrum moeten juist duur zijn en van de markt goedkoop, maar het is juist het omgekeerde”, zegt een burger. “Ik koop mijn spullen nu liever bij de illegale verkopers of de supermarkten. Het zal bij anderen duur zijn, maar ze veranderen niet iedere keer van prijs.”

“Er zijn bezoekers, maar over een vlotte aanloop kan ik niet praten”, zegt een standhouder. “Gelukkig verkoop ik geen groentesoorten, maar uitsluitend peper, tomaat, soepgroenten en prei. Je hoort veel bezoekers klagen over de prijzen van groentesoorten en dat zij het op zo’n manier niet redden. Ik kan me nog heugen, dat je met SRD 150 al verschillende soorten groenten kon kopen, nu is dat heel anders. Ik hou de prijzen ook in de gaten, want groenten heb ik ook nodig. Maar, op zo een manier ga ik het zelf niet redden. Tomaten kan men al vanaf SRD 10 vinden. Ik verdien ook niet veel, maar aan het einde van de dag heb ik niets meer om mee te nemen naar huis dan de rotte tomaten. Ik hoop dat men anders over zaken na gaat denken. Jij als verkoper zou niet eens zoveel willen uitgeven, dan waarom verwacht je het wel van anderen?”, vraagt de verkoper zich af.

TM

error: Kopiëren mag niet!